KB vytvořila jako první vánoční kampaň díky umělé inteligenci

středa, 23. listopadu 2022, 12:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Komerční banka přichází jako první v České republice s vánoční kampaní vytvořenou za pomocí prvků umělé inteligence.

Vizuál vánoční kampaně Komerční banky, zdroj: Komerční banka

Vizuál vánoční kampaně Komerční banky, zdroj: Komerční banka

Komerční banka přichází jako první v České republice s vánoční kampaní vytvořenou za pomocí prvků umělé inteligence. Jejím základem jsou autentické vzpomínky Čechů zhmotněné do podoby ilustrací. Ty budou k vidění jak na webu kampaně, tak i na sociálních sítích, na vizuálech, v online videích či TV spotech.

O svou vánoční vzpomínku se může podělit každý, a to od začátku prosince na stránkách Nejcennejsivzpominka.cz. Několik vylosovaných se navíc dostane i do televizního spotu, který poběží v hlavním vysílacím čase na Štědrý den. O kreativu kampaně se postarala agentura DDB Prague.

V průběhu léta se Komerční banka v rámci svého výzkumu zeptala obyvatel České republiky, bez čeho by se o Vánocích v žádném případě neobešli. Výsledky jen potvrdily, že momenty, na které všichni nejraději vzpomínáme, nejsou vůbec o penězích a dárcích. Právě naopak. Nejvíce si ceníme toho, co vlastně nestojí vůbec nic. Až 91 % dotazovaných zmiňovalo chvíle strávené s blízkými, radost ze shledání, vánoční náladu a milé rodinné příhody.

„Vzpomínky, které nám lidé popsali, byly tak dojemné, že jsme si je nechtěli nechat jen pro sebe. Jsme přesvědčeni že udělají radost i ostatním. Podobu jim přitom vdechneme zcela unikátním způsobem,“ říká marketingový manažer Komerční banky Lukáš Prokop. „Ze vzpomínek získaných z výzkumu jsme prostřednictvím umělé inteligence vytvořili na kampaňovém webu galerii ilustrací. Jsem přesvědčen, že si zde každý najde tu svou vánoční vzpomínku, o kterou se může podělit se svými blízkými.“

-mav-