Meta chce posílit bezpečnost dětí na Instagramu a Facebooku

středa, 23. listopadu 2022, 14:25 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Meta představila nové bezpečností prvky, které mají posílit bezpečnost dětí na Instagramu a Facebooku. Nové nastavení má děti chránit před nevyžádanou interakcí s neznámými lidmi.

Meta zavedla nové bezpečnostní opatření, zdroj: Meta

Meta zavedla nové bezpečnostní opatření, zdroj: Meta

Společnost Meta zavedla nové bezpečností prvky na Instagramu a Facebooku, které mají chránit děti před neznámými lidmi. Nově budou všichni uživatelé mladší 18 let po přihlášení přepnuti do soukromějšího nastavení. Bezpečnostní prvky mají zamezit nevyžádaným interakcím. Meta zároveň pracuje na dalších opatřeních, která mají bezpečnost dětí na sociálních sítích podpořit. Na dalších projektech spolupracuje například s americkým Národním centrem pro pohřešované a zneužívané děti (NCMEC), se společností Thorn nebo platformou NoFiltr.

Kromě nových opatření Meta testuje také další způsoby, jak bezpečnost ještě více posílit. Momentálně zavádí způsoby, jak ochránit dospívající před zasíláním zpráv podezřelým osobám, se kterými nejsou ve spojení. Tito uživatelé nebudou dětem zobrazování ve funkcích doporučení, jako jsou například Lidé, které možná znáte nebo Návrhy pro vás. Zároveň pokud mladý uživatel někoho zablokuje, budou mu automaticky zaslány informace, jak zacházet s nevhodnými zprávami, které od nich dříve obdržel.

Meta rovněž spolupracuje ve Spojených státech amerických s NCMEC a podílí se na vytvoření globální platformy pro dospívající, kteří se obávají sdílení intimních snímků na veřejných online platformách bez jejich souhlasu. Na vytváření vzdělávacích materiálů Meta spolupracuje se společností Thorn a platformou NoFiltr. Materiály mají pomoci dospívajícím, kteří například zažívají některou z forem sexuálního vydírání.

Ve spolupráci se společností Thorn Meta vytvořila stránku Jak zastavit sexuální vydíráníCentru bezpečnosti na Facebooku, kde budou moct vyhledat pomoc všichni, kdo hledají informace týkající se sexuálního vydírání. Meta dala k dispozici také průvodce pro rodiče, který jim radí, jak se svými dětmi mluvit o intimních snímcích. V plánu má Meta také spustit novou kampaň veřejné služby, která uživatele upozorní na důsledné promyšlení, než budou intimní snímky na sociálních sítích sdílet.

-tšl-