Newton Media spouští databázi českých novinářů

středa, 23. listopadu 2022, 15:55 Aktuality, PR MediaGuru

Aplikace funguje nejen jako pravidelně validovaná databáze kontaktů, ale i jako nástroj pro distribuci tiskových zpráv.

Ilustrační foto, zdroj: Newton Media

Ilustrační foto, zdroj: Newton Media

Společnost Newton Media spouští aktualizovanou databázi kontaktů novinářů českých médií pro profesionály v oblasti komunikace a PR. Aplikace funguje nejen jako pravidelně validovaná databáze kontaktů, ale i jako nástroj pro distribuci tiskových zpráv a reporting úspěšnosti doručení sdělení požadovaným adresátům.

Aplikace obsahuje celostátní i regionální média, pro výběr relevantních kontaktů lze využít řadu filtrů – podle zdroje, lokace, tematického zaměření, pozice autora a podobně. Databáze byla vytvořena ve spolupráci se společností MediaHQ.

„Náš nový produkt pomůže vyhledat správné publikum, napsat a odeslat tiskovou zprávu a následně analyzovat její úspěšnost a výsledky. Databáze bezesporu nahradí tisíce hodin únavné práce lidí, kteří donekonečna aktualizují excelové tabulky s kontakty a opravují nedoručitelné e-maily," uvedl Michal Hroneš, Innovation manager společnosti Newton Media. 

„Validace kontaktů probíhá denně, abychom zajistili maximální doručitelnost klientova sdělení. Databáze nyní obsahuje více než tři tisíce validovaných kontaktů a tento počet bude dále narůstat,“ sdělil Jack Murray, ředitel a zakladatel společnosti MediaHQ.

-mav-