Potten & Pannen – Staněk se inspiruje v kampani divadlem

pátek, 4. listopadu 2022, 06:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Se sloganem „Kuchyň dělá člověka“ spouští Potten & Pannen – Staněk svou dosud největší komunikační kampaň.

Flegmatik, zdroj: Potten & Panne – Staněk

Flegmatik, zdroj: Potten & Panne – Staněk

Česká společnost s prémiovým kuchyňským vybavením Potten & Pannen – Staněk představuje k třicátému výročí svou zatím mediálně nejsilnější 360stupňovou kampaň. Na starosti si ji vzala agentura Unicorn Army a fotograf Matúš Tóth.

Kampaň vychází z nové komunikační platformy společnosti „Kuchyň dělá člověka“, která se stala zároveň i claimem celé kampaně. „Tato parafráze na rčení ‚šaty dělají člověka‘ poukazuje na skutečnost, že nejen vaše oblečení odráží, jaký máte životní styl, povahu či životní úroveň. Stejným způsobem o vás vypovídá vybavení vaší kuchyně. Jinými slovy – Ukaž mi svou kuchyň a já ti řeknu, kdo jsi,“ vysvětluje Pavel Staněk, spolumajitel společnosti Potten & Pannen – Staněk.

Na základě nové komunikační platformy pak agentura Unicorn Army navrhla komunikační kampaň na motivy známé divadelní inscenace Johanna Nepomuka Nestroye Dům čtyř letor, odehrávající se ve čtyřech pokojích jednoho domu, jejichž obyvatelům jsou přisouzeny základní typy osobností, tedy sangvinik, cholerik, melancholik a flegmatik. „Hra agenturu inspirovala k vytvoření kvarteta hlavních postav kampaně, které se v kuchyni liší nejen svým temperamentem, ale i chováním. A samozřejmě také tím, jak a čím je jejich kuchyň vybavená. Nicméně všechny čtyři postavy spojuje smysl pro nejvyšší kvalitu, světové trendy a luxus. A to jsou hodnoty, které už 30 let přinášíme do českých a slovenských kuchyní,“ popisuje Miloš Staněk, druhý ze spolumajitelů společnosti Potten & Pannen – Staněk.

Výsledkem jsou celkem čtyři vizuální podoby. „Pracovali jsme s povahovými rysy jednotlivých osobností a našli pro ně jejich vlastní příběh, barevnost i emoce. Zároveň necháváme pracovat představivost diváka ve zdánlivě nenápadných detailech. Například flambující flegmatik má hned vedle sebe v kuchyni malého pomocníka s maskou Batmana,“ vysvětluje šéfka marketingu společnosti Jitka Merlíková. 

Kampaň poběží v televizi, outdooru, na internetu a sociálních sítích. Doplní ji PR aktivity a také komunikace v místě prodeje.

Společnost si od nové marketingové kampaně slibuje, že zasáhne nové potenciální zákazníky a rozšíří povědomí o značce. „Chceme lidem ukázat, že jsme jasnou první volbou při výběru prémiového vybavení do kuchyně. Věříme, že nám nová kampaň pomůže posílit kontakt se stávajícími klienty, ale zároveň osloví i zcela nové publikum,“ uzavírá Lukáš Krch, generální ředitel Potten & Pannen – Staněk.

-stk-