Prima odvysílá vlastní Superduel, nabídku ČT také nepřijme

čtvrtek, 24. listopadu 2022, 18:20 Aktuality, TV MediaGuru

Nabídku na společné vysílání prezidentské debaty nepřijme ani TV Prima. Plánuje odvysílat vlastní Superdebatu a Superduel a v prezidentských volbách chce znovu využít predikci výsledků voleb.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Televize Prima uvedla, že se po zralé úvaze rozhodla nekooperovat na společné Národní prezidentské debatě, s jejíž nabídkou přišla Česká televize. „Vzhledem k našemu rozdílnému pojetí velkých politických debat nadále budeme pokračovat v rozvoji vlastních formátů, které odpovídají dlouhodobé dramaturgické strategii skupiny Prima. Rádi bychom našim divákům nabídli moderní, atraktivně zpracovaný a vyvážený volební servis a dali prostor názorům všech stran a také různé úhly pohledu na problémy, které lidé v Česku aktuálně řeší," uvedla Prima ve čtvrtek navečer. 

Prima zároveň uvedla, že největší favority prezidentských voleb proti sobě ve velké televizní debatě. Premiérová Superdebata s publikem ve velkém studiu se uskuteční ve středu 4. ledna 2023, další pak o týden později (11. ledna). Superduel mezi dvěma finalisty proběhne pak ve středu 25. ledna před případným druhým kolem voleb. Debaty se budou vysílat od 20:15. Moderátory Superdebat a Superduelu budou Terezie Tománková a Petr Suchoň. Vysílat je bude na stanicích TV Prima a CNN Prima News.

Prima na volebním vysílání úzce spolupracuje s agenturami STEM a STEM/MARK. Ty poskytnou data, předvolební modely a také technologii predikce výsledků voleb. „Díky ní se diváci CNN Prima News jako první v Česku dozví jména postupujících z prvního kola a následně i vítěze kola druhého. Poprvé jsme tuhle technologii použili v loňských parlamentních volbách, kde jsme jako první a téměř přesně odhadli zisk vítězné koalice SPOLU,“ sdělil šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Pavel Štrunc.

Volební studio Prima vytvoří po vzoru americké CNN. Moderátory volebního vysílání budou Terezie Tománková a Petr Suchoň. Na volebním vysílání se budou podílet i Petr Převrátil a Karolina Hošek. Díky predikcím volebních výsledků od zmíněných agentur ve volebním studiu chce Prima jako první oznámit, kteří kandidáti postupují do druhého kola a také to, kdo se stane novým prezidentem.

V neděli 15. ledna se bude vysílat pořad Partie Terezie Tománkové., v němž se utkají dva kandidáti, kteří postoupí do druhého kola, případně absolutní vítěz, pokud by v prvním kole získal nadpoloviční počet hlasů. V případě druhého kola pak nově zvolený prezident dostane pozvání do vydání připadajícího na 29. ledna.

Komplexní „prezidentský servis“ postupně protkne celé vysílání i dalších pořadů CNN Prima News (Nový den, Zprávy z regionů, Hlavní zprávy, 360°). 

-mav-

Nova nepřijme nabídku ČT na vysílání prezidentské debaty

středa 23. listopadu 2022