Šéfredaktorkou české Elle bude od ledna Thea Kučerová

úterý, 1. listopadu 2022, 13:50 Lidé, Tisk, Aktuality MediaGuru

Vedení české edice lifestylového měsíčníku pro ženy Elle převezme od ledna 2023 Thea Kučerová.

Thea Kučerová, foto: Adriana Fialová

Thea Kučerová, foto: Adriana Fialová

Vedení české edice lifestylového měsíčníku pro ženy Elle převezme od ledna Thea Kučerová. Aktualizovaný koncept tištěného magazínu představí v březnovém vydání. Zodpovědná bude za kompletní vizi Elle v tištěné edici Elle, Elle Decoration a také za vytváření digitálních strategií, webu a sociálních sítí, podílet se bude rovněž na přípravě eventů. Ve vedení Elle vystřídá Valentinu Nízkou, která se rozhodla z Elle odejít.

Kučerová přichází do Elle z lifestyle magazínu Hospodářských novin Proč Ne?!, kde více než čtyři roky zpovídala přední lokální i zahraniční osobnosti kreativního průmyslu. Kariéru začínala v e-shopu Zoot​, byla šéfredaktorka magazínu Zoot. Za svou práci získala několik ocenění European Newspaper Award. Jako spoluautorkou a moderátorkou podcastu Trendspotting, který tvoří s Pavlínou Louženskou

 „Thea je novinářkou nové generace a reprezentuje zejména takzvanou „slash generation“, do které spadají mladí lidé s mozaikou profesních specializací. Pevně věřím, že kombinace dovedností, které nasbírala během svých novinářských, ale i marketingových zkušeností, umožní značce Elle dále rozvíjet moderní storytelling napříč platformami a výrazně posílí soudržnost poselství, která tato ikonická značka nese,“ říká Monika Szeroczynska-Nesta, publisherka a Elle Chief Product Officer.

„Elle má být podle mého názoru výkladní skříní lifestylové žurnalistiky a hlavně – globálním trendsetterem. Být kurátorem, který ve smršti současnosti vždy polapí inspiraci, přinese exkluzivní rozhovory s osobnostmi, které opravdu mají co sdělit, dávat prostor mladým talentům v kreativních oborech a vnášet do života čtenářek optimismus a čas se zasnít,“ říká Thea Kučerová.

-mav-