Startuje Movember a s ní kampaň „To nevočůráš“!

úterý, 1. listopadu 2022, 09:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nová kampaň Movember upozorňuje na prevenci rakoviny prostaty a varlat.

Zdroj: Movember

Zdroj: Movember

Měsíc listopad patří tradičně kampani Movember, která se věnuje osvětě v rámci mužského zdraví. V Česku ji zaštiťuje Nadační fond Muži proti rakovině a Česká urologická společnost. Spolu s nimi již několik let podporuje Movember také společnost Janssen-Cilag. Ta ve spolupráci s agenturou Insighters připravila kampaň „To nevyčůráš“. 

 „Potíže při močení mohou být v určité fázi také jedním z projevů rakoviny prostaty. Ale hlavním poselství kampaně, jejímž cílem je zvýšit povědomí o prevenci a inspirovat české muže k pravidelným prohlídkám u urologů je, že toto onemocnění zkrátka ,vočůrat' nelze. Věříme, že srozumitelný název kampaně osloví nejen muže, ale i jejich blízké, kteří je v prevenci podpoří,“ vysvětluje Jiří Hofreitr z Nadačního fondu Muži proti rakovině.

Kampaň podporují nejen odborníci z řad lékařů v čele s předsedou České urologické společnosti Romanen Zachovalem, ale i známé osobnosti – tváří kampaně je herec David Matásek. Toho k zapojení do Movemberu motivovala skutečnost, že jeho dědeček zemřel na rakovinu prostaty. 

Kampaň proběhne v tisku, na internetu, sociálních sítích i v ambulancích lékařůurologů. Bude upozorňovat nejen starší muže, ale i dospívající chlapce na varovné příznaky rakoviny prostaty a rakoviny varlat. Zároveň chce zvýšit povědomí o tom, že není dobré čekat, až se objeví první příznaky, ale naopak zdůraznit, že je nutné chodit na prohlídky k urologovi preventivně a nezanedbávat pravidelná samovyšetření. 

Kampaň i letos zapojuje urology z celé republiky. Pacienti tak mají možnost využít tzv. Movember prohlídky. Zájemci o vyšetření si mohou na webových stránkách objednejse.muziprotirakovine.cz  najít svého nejbližšího urologa, domluvit si s ním termín a objednat se na vyšetření. 

-stk-