TV Nova nasadí v novém roce dobový seriál Zlatá labuť

pondělí, 21. listopadu 2022, 13:20 TV MediaGuru

Svůj první historický dobový seriál Zlatá labuť nasadí TV Nova do vysílání na začátku roku 2023.

Zlatá labuť, zdroj: TV Nova

Zlatá labuť, zdroj: TV Nova

Televize Nova uvede zkraje roku 2023 svůj první historický dobový seriál Zlatá labuť.  Pro Novu ho připravuje společnost Dramedy Productions v čele s producenty Filipem Bobiňskim, Janem Coufalem a Petrem Šizlingem. Původní výpravný seriál bude vyprávět osudy lidí spjatých se stejnojmenným obchodním domem, ve své době nejmodernějším chrámem nákupů a luxusu v Československu. To vše na pozadí událostí přelomu třicátých a čtyřicátých let. Režiséry Zlaté labutě jsou Braňo Holiček a Biser A. Arichtev.

Ústřední dvojici ztvární Adam Vacula a Marta Dancingerová. Kromě nich se představí Petr Kostka, Daniela Kolářová, Petr Stach, Kristýna Ryška, Simona Lewandowská, Beáta Kaňoková, Kryštof Bartoš, Vasil Fridrich, Michaela Mauerová, Vojtěch Vodochodský, Gabriela Míčová, Tomáš Töpfer, Robin Ferro, Lucie Štěpánková, Adrian Jastraban či Pavel Řezníček.

„Budeme vyprávět příběh zaměstnanců a majitelů nově otevřeného obchodního domu. Zejména tři hlavní hrdinky, mladé dívky, očekávají, že se jim v nové práci naplní životní cíle a touhy, a možná i doufají že zde najdou ochranu před nástrahami vnějšího světa kde se schyluje k válce. Pro všechny je to úžasná práce v novém luxusním a atraktivním světě, který v tehdejším Československu neměl obdoby,“ říká producent a showrunner Filip Bobiňski.

V pražských Kbelích postavila Dramedy na ploše větší než 2 500 metrů čtverečních hned několik sekcí obchodního domu. „Příběh velkého dobového obchodního domu jsme měli v hlavě delší dobu, lákalo nás to ojedinělé prostředí, kde se střetává spousta životních osudů. Diváky provedeme mnoha prostředními, a to jak luxusními kancelářemi řídicích pracovníků, tak suterénem, ve kterém se pohybují běžní zaměstnanci. Uvidí dobovou restauraci, bar, prodejnu gramodesek nebo obrovskou sekci dobové módy. Zlatá labuť bude pro všechny fanoušky dobových a výpravných seriálů, které lahodí oku a zároveň se v nich mohou potkat s problémy a situacemi, které sami řeší, jen zasazenými do jiného dobového rámce,“ dodává Bobiňski.

„Zlatá labuť je výjimečný projekt. Jde totiž o úplně první dobový seriál TV Nova v její historii. Sledovat budeme osudy lidí, které na přelomu třicátých a čtyřicátých let spojil nový luxusní obchodní dům, a to od jeho ředitele, přes vedoucí jednotlivých sekcí, ostrahu, vrátné až po prodavačky,“ říká kreativní producentka TV Nova Klára Follová.

-mav-