adMeter: Pětina diváků sledovala fotbalové finále mimo domov

úterý, 20. prosince 2022, 16:35 TV MediaGuru

Sledovanost fotbalového finále v Kataru, které přenášely ČT sport a TV Nova, se souhrnně přiblížilo k hranici dvou milionů diváků, a to včetně sledovanosti mimo domov, ukazuje měření adMeter od agentury Median.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Necelá pětina fanynek a fanoušků sledovala finálový zápas na MS v Kataru mezi Argentinou a Francií mimo domov. V této skupině vrcholila sledovanost poté, co Leandro Paredes proměnil pokutový kop a zvýšil vedení Argentiny v penaltovém rozstřelu na 3:1. Uvedla to výzkumná agentura Median, která provozuje měření adMeter, který měří i televizní sledovanost mimo domov.

Dodala, že nejvíce Čechů a Češek sledovalo finálový zápas mezi Argentinou a Francií těsně před začátkem penaltového rozstřelu. V jednu chvíli se na kanály ČT sport nebo TV Nova, které finále přenášely v přímém přenosu, dívalo 1,983 mil. lidí včetně diváků sledujících utkání mimo domov. Průměrná sledovanost od zahájení zápasu do konce medailového ceremoniálu dosahovala 1,361 mil. televizních diváků.

Sledovanost doma a mimo domov fotbalového finále na MS v Kataru 2022, zdroj: adMeter, Median

Sledovanost doma a mimo domov fotbalového finále na MS v Kataru 2022, zdroj: adMeter, Median

Agentura rovněž uvedla, že ani při vyvrcholení katarského šampionátu nedokázal fotbal k obrazovkám nalákat nejmladší generaci. Průměrně soupeření Argentiny a Francie sledovalo 64 tisíc Čechů a Češek ve věku od 15 do 29 let. Nejvyšší
hodnota se zastavila nepatrně pod 120 tisíci, a to ani ne po čtvrt hodině hry.

Podrobnější analýzy nejen finálového zápasu, ale i všech semifinále a čtvrtfinále najdete na webu adMeter.

-mav-