Kokoza v kampani radí, jak na udržitelné Vánoce

úterý, 6. prosince 2022, 06:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kokoza se ve vánoční kampani spojuje s hercem Petrem Vaňkem. Společně radí, jak na udržitelné Vánoce.

Zdroj: Kokoza

Zdroj: Kokoza

Organizace Kokoza, která pomáhá lidem kompostovat a pěstovat ve městě, spouští svou vánoční kampaň. V ní se spojila s hercem Petrem Vaňkem a společně šíří myšlenku o slupku lepších Vánoc.

Prostřednictvím série krátkých videí ukazují, jak si jednoduše vypěstovat zelenou a jedlou domácnost, radí kompostovacím zelenáčům, zapáleným kompostářům i milovníkům zeleně v bytě i na zahradě. „Kompostování a pěstování se týká nás všech, protože každý doma vyhodíme ohryzek od jablka nebo si pro radost pěstujeme pokojovky na parapetu či zeleninu na záhonu. Proto bychom chtěli letos dopřát o slupku lepší Vánoce všem,“ říká zakladatelka Kokozy Lucie Matoušková Lankašová.

„Do vánočních videí jsme zakomponovali nejpopulárnější kompostovací řešení a udělali si z nich trochu legraci. Chceme lidi pobavit a ukázat, že kompostovat a pěstovat může doma každý. Jde to i v malé garsonce,“ vysvětluje záměr kampaně její koordinátorka Kateřina Knaislová. 

Videa jsou ke zhlédnutí na Facebooku a Instagramu Kokozy. Součástí kampaně je i udržitelný vánoční průvodce. Grafiku kampaně vytvořil Andrej Ševčík

-stk-