Komerční banka mění tým komunikace a marketingu

čtvrtek, 1. prosince 2022, 13:40 Marketing, PR, Lidé MediaGuru

Do týmu nově nastupuje Tomáš Zavoral. Šéfem týmu Brand Strategy se stává Lukáš Prokop, Brand Experience vede Lenka Knappová.

Od 1. prosince se mění tým Brand Strategy and Communication Skupiny Komerční banky pod vedením Hany Kovářové. Nově do něj nastupuje Tomáš Zavoral. Šéfem Brand Strategy se stává Lukáš Prokop, šéfkou Brand Experience Lenka Knappová. Dosavadní šéf marketingové komunikace David Šmahel ze společnosti odchází. Novou tiskovou mluvčí se stává Šárka Nevoralová. Pavel Zúbek se posouvá na jinou pozici ve firmě. 

Tomáš Zavoral povede tým Communication & Sustainibility. Novou tiskovou mluvčí Skupiny KB je Šárka Nevoralová, která se posouvá z pozice Internal communication and Sustainibility manager KB. Do gesce Tomáše Zavorala bude spadat jak externí a interní komunikace, tak společenská zodpovědnost a udržitelnost. Dosavadní šéf komunikace a tiskový mluvčí Pavel Zúbek se posouvá na interní expertní skupinovou roli v oblasti transformace a komunikace.

Tým marketingové komunikace je nově rozdělen na dva týmy – Brand Strategy a Brand Experience. Na šéfa týmu Brand Strategy se nově posune stávající člen marketingového týmu Lukáš Prokop. Zodpovědný bude za rozvoj a exekuci strategie značky KB a za všechny produktové i imageové kampaně Skupiny KB. Tým Brand Experience bude nově řídit Lenka Knappová, která bude zodpovědná za zákaznickou zkušenost s brandem KB. Dosavadní šéf marketingové komunikace KB David Šmahel finanční skupinu opustil a věnuje se dalším profesním výzvám na poli marketingu. 

Tomáš Zavoral vystudoval Fakultu strojního inženýrství VUT v Brně. Profesní kariéru zahájil v roce 2003 v Českém rozhlase jako marketingový a PR manažer, poté od března 2007 působil tři roky jako tiskový mluvčí Direct pojišťovny. V roce 2010 přešel do České pojišťovny, kde pracoval čtyři roky jako tiskový mluvčí a později také jako ředitel odboru komunikace se zodpovědností za veškerou interní a externí komunikaci pojišťovny. Od dubna 2015 do června 2020 zastával pozici ředitele komunikace Raiffeisenbank. Poslední dva roky pak pracoval v PR agentuře Crest Communications, kde měl z pozice člena správní rady na starost klienty z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví či investic.  

Šárka Nevoralová je ve Skupině Komerční banky od začátku roku 2020, kdy vedla externí a interní komunikaci Modré pyramidy a zároveň byla její tiskovou mluvčí. V únoru 2022 přešla na pozici Internal communication and Sustainability Manager. Předtím pracovala v Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), kde od roku 2017 působila jako tisková mluvčí. Pracovala také v oddělení komunikace Úřadu vlády ČR, v České televizi či v agentuře Ogilvy PR nebo CONPRO. Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, obor mediální studia.

Lenka Knappová přichází ze skupiny Air France/KLM, kde měla v její dceřiné společnosti BlueLink International na starosti customer experience and operations. Před tím působila sedm let ve společnosti Vodafone, kde zodpovídala za oblast customer and brand experience a zároveň vedla globální transformační projekt  na stejné téma. 

Lukáš Prokop nabíral první zkušenosti s marketingovou komunikací Komerční bankou od roku 2007, kdy v agentuře EuroRSCG, (později Havas Worldwide) byl členem týmu, který stál za dlouhodobým komunikačním konceptem KB Personifikace produktů. Po sedmi letech v Havasu přešel na pozici account director do agentury DDB Prague. Po čtyřleté pauze, kdy se věnoval vlastnímu podnikání v oboru gastro se vrátil zpět do světa marketingu jako managing director PR agentury Pleon Impact. Do Komerční banky přišel z agentury McCann Prague, kde měl na starosti vedení týmu pro klienta Air Bank. 

-stk-