PR Klub startuje nominace na cenu Mluvčí roku

pátek, 16. prosince 2022, 07:15 Aktuality, PR MediaGuru

PR Klub startuje nominace na cenu Mluvčí roku. Udělovat je mohou zástupci médií a osobnosti z oblasti komunikace a PR.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Startuje letošní ročník ocenění Mluvčí roku, které každoročně vyhlašuje profesní organizace PR Klub. Nominace na ocenění mohou od 12. prosince udělovat zástupci médií a osobnosti z oblasti komunikace a public relations, a to prostřednictvím webového formuláře. O finalistech rozhodne porota, slavnostní vyhlášení je naplánované na konec února příštího roku.

„V době krize je práce tiskových mluvčích a PR profesionálů nejvíce vidět. Porota, která je složená z pečlivě vybraných a významných osobností české komunikace, hodnotí zejména dlouhodobý přínos oboru, profesionalitu, transparentnost a proaktivitu nominovaných komunikátorů,“ říká Pavel Vlček, předseda Výkonného výboru PR Klubu. 

Nominace budou probíhat do 11. ledna 2023 ve třech kategoriích: Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru, Nejlepší mluvčí soukromého sektoru a PR tým roku, kam lze nominovat pouze interní tým, nikoliv agenturní.

Porota, jež z nominovaných vybere ve třech kolech finalisty, se skládá přibližně z 20 šéfredaktorů nejvýznamnějších médií a etablovaných odborníků z oblasti komunikace a PR. 

V loňském ročníku se nejlepším mluvčím soukromého sektoru stal Filip Hrubý, vedoucí externí komunikace České spořitelny. Cenu Nejlepší mluvčí veřejného a neziskového sektoru získala Kateřina Rendlová, vedoucí odboru komunikace a vnějších vztahů Policejního prezidia, která pozici v listopadu tohoto roku opustila. Titul PR tým roku převzal tým podnikové komunikace společnosti Škoda Auto. Ocenění za přístup ke komunikaci v době pandemie porota udělila skupině PPF a Petru Kellnerovi in memoriam.

Mluvčí roku mají Česká spořitelna, Policejní prezidium a Škoda Auto

středa 1. prosince 2021

Ocenění navazuje na tradici Českého klubu mluvčích, který od roku 2003 pořádal udílení profesní ceny Mluvčí roku ve spolupráci s Komorou Public relations.

-stk-