Prague City Tourism cílí ve vánoční kampani na sousední státy

pondělí, 5. prosince 2022, 11:45 Aktuality, TV, Reklama MediaGuru

Prague City Tourism uvedla vánoční digitální kampaň, kterou podpoří příjezdový cestovní ruch. Cílí především na sousední státy a státy jako Nizozemí, Itálie nebo Španělsko.

Vizuál nové kampaně Prague City Tourism, zdroj: Prague City Tourism

Vizuál nové kampaně Prague City Tourism, zdroj: Prague City Tourism

Prague City Tourism spouští digitální kampaň, kterou podpoří příjezdový cestovní ruch. Organizace odhaduje, že do metropole přijede až na půl milionu návštěvníků, což odpovídá 75 % roku 2019. Podle dostupných dat je údajně patrné, že se daří nahrazovat výpadek návštěvníků z Ruska například i domácími hosty nebo cestovateli z Nizozemí, Německa a Polska. Kampaň poběží v sousedních zemích a v Nizozemí, Itálii a Španělsku. Společnost ji poprvé financuje čistě z vlastních zdrojů a vyhradila na ni na 700 tisíc korun.

„S očekáváním jsme tento rok vyhlíželi čísla počtu cestovatelů, kteří do metropole zavítají s ohledem na dobíhající pandemii a válečný konflikt na Ukrajině. Podle aktuálních dat jsme na 70 až 75 % roku 2019 - to je pro město ideální stav vzhledem k overturismu minulých let. Navíc je vidět, že zacílením na jiné zdrojové trhy jsme úspěšně dokázali nahradit absenci turistů z Ruska,” popisuje předseda dozorčí rady Prague City Tourism Petr Zeman.

Prague City Tourism odhaduje, že do hlavního města během Vánoc dorazí okolo půl milionu cestovatelů. Vánoční kampaň láká návštěvníky na magickou atmosféru prosincové Prahy a vybraný program, propagující tradiční a autentický způsob slavení Vánoc. „Při nastavování vánoční kampaně jsme vycházeli z dat letní kampaně Stay in Prague, proto cílíme na sousední státy společně s Nizozemím, Itálií a Španělskem, kde kampaň zaznamenala nejlepší výsledky,“ popisuje předseda představenstva Prague City Tourism František Cipro. Spuštěna byla také vánoční stránka Prague.eu/christmas.

Vizuální stránku kampaně navrhl pražský ilustrátor Mára Čmára ze studia DRAWetc. Vizuál zachycuje pražské dominanty a atmosféru, kterou navozuje město, ale i samotní lidé v něm. V rámci kampaně cílí Prague City Tourism na cestovatele se zájmem o historii, kulturu, gastronomické služby nebo zážitky. Kampaň poběží do konce roku 2022.

-mav-