Vedení Rohlik.cz přebírá Beháň, Novák se posouvá

čtvrtek, 1. prosince 2022, 12:15 Aktuality, Lidé, Retail MediaGuru

Rohlik.cz a Rohlik Group oznámily změny ve vedení společností. Stávající CEO

Martin Beháň, zdroj: Rohlik Group

Martin Beháň, zdroj: Rohlik Group

Tomáš Čupr jmenoval Olina Nováka na pozici CEO International Rohlik Groupe. Olin Novák tak bude nově dohlížet na každodenní chod jednotlivých zemí celé skupiny. Zakladatel a CEO Rohlik Group Tomáš Čupr se bude více věnovat rozvoji celé skupiny a konkrétním celoskupinovým projektům. Český Rohlik.cz pak od 1. 12. 2022 povede Martin Beháň.

„Dospěli jsme k řídící struktuře, která mi umožňuje soustředit se na mnohem strategičtější a hodnotnější otázky celé skupiny," sdělil Čupr. 

Olin Novák převzal vedení Rohlíku v České republice v září 2021 po necelých 4 letech vedení českého a později i mezinárodního komerčního týmu Rohlik Group. Před působením v online supermarketu pracoval sedm let v Tescu, kde řídil marketing pro celou střední Evropu. „Pozici CEO International jsem přijal proto, abych pomohl přenesení našeho českého know-how na všechny trhy a dále zlepšoval službu zákazníkům," sdělil k přesunu na novou pozici. 

Martin Beháň v minulosti působil ve společnosti Tesco, kde v posledních 18 letech pracoval na nejrůznějších pozicích napříč střední Evropu, poslední 4 roky jako CEO pro Polsko a naposledy jako COO pro střední Evropu. Na jaře 2022 se krátce objevil také v Rohlíku, kde pomáhal Olinovi Novákovi v oblasti provozu. Následně v květnu 2022 přestoupil do Kauflandu, kde se po 7 měsících rozhodl ukončit spolupráci a vrátil se zpět do Rohlíku.

Martin Beháň bude reportovat Olinu Novákovi, který se bude nadále zodpovídat přímo Tomáši Čuprovi. Ve vedení Rohlik Group tak vedle Tomáše Čupra působí Olin Novák, COO Mathias Ottitsch, CTO Ondřej Klamt, CCO Marek Hübner a na pozici CFO v lednu nastoupí Vineta Bajaj z Ocada.

-mav-