Alfa TVP a Belsat TV nově v polském příhraničí přes DVB-T2

čtvrtek, 26. ledna 2023, 07:05 TV, Aktuality MediaGuru

Nabídka pozemně šířených programů v sousedním Polsku se opět rozšířila. Od úterý 24. ledna jsou v celoplošném multiplexu 6 šířeny nově i kanály Alfa TVP a Belsat TV. Stanice naladí i čeští diváci v dosahu polských TV vysílačů.

Oba programy jsou k dispozici ve vysokém rozlišení. Zdroj: Shutterstock

Oba programy jsou k dispozici ve vysokém rozlišení. Zdroj: Shutterstock

Nový program Polské televize Alfa TVP začal vysílat 20. prosince loňského roku a o úterý 24. prosince je k dispozici na oficiální pozici 28 tamní pozemní nabídky. Jde o první polský televizní program zaměřený čistě na teenagery. Vysílá vzdělávací a zábavné pořady, animované seriály a hrané herecké seriály. V budoucnu se nabídka rozšíří o další tituly včetně vlastní produkce. Obě nově zařazené stanice jsou k dispozici ve formátu Full HD.

Belsat TV byla spuštěna v roce 2007 jako společný projekt Polské televize a tamního Ministerstva zahraničních věcí. Program funguje jako zahraniční kanál. Je to jediná televizní stanice v Bělorusku nezávislá na úřadech. Úkolem kanálu je poskytnout tamním divákům přístup k informacím, pořady o historii jejich země, úplný obraz o situaci v mezinárodním prostředí Běloruska a atraktivní kulturní a filmovou nabídku v běloruštině a ruštině.

-lukpol-