Alza.cz končí s prodejem digitálních novin a časopisů

úterý, 24. ledna 2023, 14:25 Aktuality, Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Na konci ledna skončí na Alza.cz možnost nakupovat digitální noviny a časopisy. Zakoupené tituly bude možné číst minimálně do 31. března 2023.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Internetový prodejce Alza.cz oznámil, že k 31. lednu 2023 ukončuje prodej digitálních časopisů a novin. Zakoupené tituly bude možné číst minimálně do 31. března 2023.

„Ukončení prodeje znamená, že od 1. února přestáváme nahrávat nová vydání časopisů a novin. V případě, že máte běžící zaplacené předplatné, bude vás začátkem února kontaktovat emailem naše call centrum s informacemi k vrácení poměrné části uhrazeného předplatného," informovala zákazníky Alza.cz. 

Dodala, že s jednotlivými vydavateli v souladu s jejich licenčními podmínkami jedná o tom, aby bylo možné procházet i starší vydání a aby byl zajištěn plynulý přechod mezi dostupnými platformami. 

Prodej elektronických novin a časopisů spustila Alza.cz před koncem roku 2014. Získala tehdy majoritní podíl ve společnosti Publero, distributora a prodejce elektronických titulů. Digitální noviny a časopisy byly součástí nabídky sekce Alza Media, která čítala téměř 730 titulů.

-mav-