Dětská stanice Cartoon Network na českém trhu bez reklamy

úterý, 3. ledna 2023, 13:05 Aktuality, TV MediaGuru

Dětská tematická televizní stanice Cartoon Network ukončila na českém trhu vysílání reklamy.

Zdroj: Cartoon Network

Zdroj: Cartoon Network

Placená dětská stanice Cartoon Network ukončila k 31. prosinci 2022 vysílání komerčních přestávek. Z tohoto důvodu ji také přestala na našem trhu zastupovat společnost Atmedia. MediaGuru.cz o tom informoval jeho čtenář Lukáš Jaro, kterému toto potvrdila Atmedia.

„Cartoon Network od 1. 1. 2023 již obchodně nezastupujeme. TV stanice od tohoto data již nebude v oficiálním měření TV sledovanosti,“ uvedla na Jarův dotaz Atmedia a doplnila: „Z dětských TV stanic nadále obchodně zastupujeme Disney Channel a Minimax.“ 

Z vysílání stanice Cartoon Network zmizela reklamní znělka a místo ní a samotné komerční přestávky v mezičase navazuje rovnou výplň ve formě klipu a ukázek z pořadů – podobně jako tomu bylo první měsíce při vstupu stanice na český trh. Stanice je k dispozici u operátorů ve vysokém nebo standardním rozlišení. Od konce roku 2021 je v češtině k dispozici i kanál Boomerang.

Cartoon Network působí na českém trhu od devadesátých let, zásadní změna v její distribuci ovšem nastala až v září 2017, kdy dostala lokalizaci. Od února 2018 vysílá kanál v HD.

-lukpol-