Distribuce obsahu přes internet posiluje, Němci tlačí DVB-I

neděle, 22. ledna 2023, 08:15 TV, Aktuality MediaGuru

Distribuce digitálního vysílání přes internet získává u německých sousedů stále větší vážnost, podporují standard DVB-I.

Podporovatelé standardu DVB-I v Německu. Zdroj: DVB.org

Podporovatelé standardu DVB-I v Německu. Zdroj: DVB.org

Loni na podzim začala fungovat u našich západních sousedů iniciativa označovaná jako „Německý pilotní projekt DVB-I“. Zapojené subjekty mají za cíl podpořit zavedení standardu, který sází na distribuci obsahu prostřednictvím online kanálů.

Do iniciativy jsou zapojené subjekty z mediálního průmyslu, včetně provozovatelů vysílání, výrobců zařízení, poskytovatelů softwaru a výzkumných společností. „DVB-I nabízí řešení založené na standardech pro poskytování televize – živé, lineární a na vyžádání – v době internetu,“ vysvětluje myšlenku nové technologie německé iniciativa.

Přijetí standardu DVB-I znamená, že diváci mohou najít a sledovat televizní obsah, ať už je vysílán prostřednictvím pozemního, satelitního nebo kabelového vysílání, a jakéhokoli druhu širokopásmové sítě včetně optické sítě, 5G a dalších. Pro pochopení fungování této technologie je možné navštívit webové stránky.

Pro provozovatele vysílání nabízí DVB-I způsob, jak si udržet kontrolu nad distribucí obsahu. „Náš svět se rychle mění: na jedné straně vidíme, že video-on-demand nabývá na důležitosti, zatímco na druhé straně se pro živé televizní vysílání stává stále důležitější distribuce založená na IP. Potřebujeme otevřený a standardizovaný způsob, jak v budoucnu oslovit zařízení našeho publika,“ dodává za veřejnoprávní média ARD a rbb Remo Vogel.

Zdroj: EBU Tech

-lukpol-