Do APRA vstoupily Pepr Consulting, Svengali a Insighters

neděle, 8. ledna 2023, 08:15 Aktuality, PR MediaGuru

Asociace PR agentur APRA přijala tři nové členy a celkový počet členských agentur se rozrostl na dosud nejvyšší číslo.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Od nového roku se do APRA po pětileté pauze vrací agentura Pepr Consulting. Novým členem Asociace Public Relations (APRA) se stala i agentura Svengali Communications a řady rozšířila i agentura Insighters.

Agentura Pepr Consulting byla založena v roce 2010, v jejím čele stojí Petr Engliš, dřívější člen Výkonné rady APRA, který řídí 11členný tým konzultantů. V portfoliu má agentura především klienty ze segmentu FMCG, zábavního průmyslu, farmacie a realit. „Jako tým jsme v mnoha ohledech dozráli a tak je čas vrátit se na místo činu. Členství v APRA nebereme jen jako otázku prestiže, ale také jako ideální příležitost k prohlubování oborových vazeb a posilování vlastní expertízy,“ Engliš. 

Svengali Communications patří k nejoceňovanějším agenturám na trhu. V roce 2022 za svoje projekty dostala osm ocenění v oborové soutěži Lemur. Agenturu, v jejímž čele stojí Marek Pražák, v současné době tvoří devět konzultantů a mezi její klienty patří například Plzeňský Prazdroj nebo hlavní město Praha

Agentura Insighters loni obdržela tři ocenění Lemur. Public relations propojuje s on-line marketingem, zejména tvorbou obsahu na sociálních sítích, vytvářením webů, PPC kampaněmi a vlastní videoprodukcí. Agenturu, která má pobočky v Praze a Brně, založil v roce 2006 Tomáš Staněk a stále ji vede. Agentura má celkem 51 zaměstnanců, z toho 18 konzultantů a je partnerskou organizací pro Facebook a Google. Zkušenosti má v práci s klienty v oblastech zdravotnictví a farmacie, IT a technologie, FMCG, automotive, logistika, korporátní komunikace, finance a další.

„Vstupujeme do nového roku s historicky nejvyšším počtem členů. Vzhledem k tomu, že vstup každého člena do APRA je podmíněn řadou parametrů, svědčí to o zvyšování úrovně public reĺations jako oboru,“ uvedl Patrik Schober, předseda výkonné rady APRA. Současně připomněl, že každý člen musí projít certifikací, která potvrdí, že členská agentura splňuje nároky na kvalitu jak z hlediska servisu pro klienty, tak z pohledu finanční a personální stability a transparentnosti.

-mav-