Kurýr TV budou šířit televizní vysílače v Kaplici i na Lipně

čtvrtek, 26. ledna 2023, 13:45 TV, Aktuality MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání souhlasila se změnou označení programu z JČ 2 na Kurýr TV a s územním rozšířením vysílání.

Stanice byly zařazeny do bezplatného DVB-T2 multiplexu Polské televize.

Stanice byly zařazeny do bezplatného DVB-T2 multiplexu Polské televize.

Společnost Meridi jihočeského mediálního podnikatele Iva Brabce získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) souhlas s rozšířením působnosti jeho krajského programu Kurýr TV. Mediální regulátor o tom informoval v tiskové zprávě.

„Rada uděluje provozovateli, společnosti Meridi s.r.o., (…) souhlas (…) se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci, (…) ze dne 1. dubna 2014, k provozování regionálního zemského digitálního televizního vysílání šířeného prostřednictvím vysílačů, a to se změnou: 1) označení programu z JČ 2 na Kurýr TV; 2) územního rozsahu vysílání (…) rozšířením o území Kaplice, 47 kanál a Lipno - Vítkův Hrádek, 29 kanál,“ uvedla RRTV.

Vysílací rady zároveň v tiskové zprávě konstatovala, že souhlas s přidělením nových vysílacích lokalit pro Kurýr TV proběhlo v souladu se stanoviskem Českého telekomunikačního úřadu z 30. listopadu loňského roku a diagramem využití rádiových kmitočtů. Regulátor zároveň vyzval Brabcovu společnost Meridi, proč plánovanou proměnu regionální televize JČ2 neoznámil. Vysílání Kurýr TV doplňuje existující program JČ1.

-lukpol-