LG zpřístupnila sociální síť TikTok i pro starší televizory

čtvrtek, 19. ledna 2023, 14:40 TV, Aktuality MediaGuru

Kromě zobrazovačů z posledních tří let bude TikTok na obrazovkách LG přístupný minimálně i na produktech z roku 2019.

Zdroj: TikTok

Zdroj: TikTok

Sociální síť TikTok se stává pro majitele televizorů značky LG dostupnější. Kromě zobrazovačů z posledních tří let bude nově tato platforma přístupna minimálně i na produktech z roku 2019. Její přítomnost zjistila redakce vlastním monitoringem.

V průběhu 3. týdne roku 2023 se aplikace TikTok objevila i na LG OLED televizoru řady C9. Přítomnost na této sociální síti oznámila online platforma mladých uživatelů v roce 2021, kdy kromě modelů z tohoto roku vstoupila také na zobrazovače z roku 2020. Později se aplikace objevila i v loňských TV. Uvedení TikToku na modelech pro rok 2019 znamená přístup k sociální síti na televizorech od tohoto období po současnost.

Uvedení sociální sítě v prostředí televizorů připojených k internetu není žádnou novinkou a prvenství si v něm neodnáší TikTok. V minulosti začal s tímto prostředím koketovat Facebook, dnes společnost Meta. Později se zde objevil například i Twitter. První zmíněná platforma se později stáhla, aby se později vrátila s novou aplikací Facebook Watch. Jak její název napovídá, zaměřená je v jednotlivých kategoriích výhradně na video.

-lukpol-