Netflix přidá tento měsíc do nabídky český seriál První republika

čtvrtek, 12. ledna 2023, 15:45 TV, Aktuality MediaGuru

Od středy 25. ledna se v nabídce streamovacího giganta objeví První republika, historický seriál České televize. První řada z roku 2014 bude k dispozici ve vysokém rozlišení.

Netflix nabídne první řadu historického seriálu, další dvě zůstávají prozatím v iVysílání. Foto: Česká televize

Netflix nabídne první řadu historického seriálu, další dvě zůstávají prozatím v iVysílání. Foto: Česká televize

Od středy 25. ledna se v nabídce Netflixu objeví První republika, historický seriál České televize. První řada z roku 2014 bude k dispozici ve vysokém rozlišení.

Seriál První republika prodala americké streamovací službě Dramedy Productions, která seriál koprodukovala a může jej i prodávat, přes distributora Bonton Film. Jeho úvodní řadu nabídne online platforma od středy 25. ledna. Není to poprvé, kdy se v nabídce Netflixu objevuje titul pocházející z Kavčích hor. Připomenout můžeme Svět pod hlavou, který bude v této službě k dispozici do konce tohoto měsíce. První řada seriálu nebyla na iVysílání nikdy dostupná (kromě catch up vždy po vysílání na obrazovkách ČT), zbývající dvě řady První republiky jsou v archivu České televize k dispozici.

„Rodina Valentova se po první světové válce usadí na venkově, aby začala nový život. Velké plány jim ale zkříží rivalita mezi sourozenci i záhadná smrt,“ představuje novinku ve svém katalogu streamovací služba. Netflix si je velmi dobře vědom toho, že čeští předplatitelé lokální obsah chtějí, což se dlouhodobě potvrzuje ve statistikách návštěvnosti. Aktuálně se jedná například o filmy, jako je Jan Žižka, Láska na špičkách nebo Známí neznámí.

-lukpol-