Novinář Jakub Zelenka nastoupil do deníku E15

úterý, 3. ledna 2023, 14:10 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Novinář Jakub Zelenka se po roce vrací do mediální společnosti, nově je členem redakce deníku E15.

Jakub Zelenka, foto:: Michael Tomeš, CNC

Jakub Zelenka, foto:: Michael Tomeš, CNC

Do redakce E15 přichází Jakub Zelenka, který se zaměří na kauzy a delší analytické texty z prostředí byznysu a politiky. Poslední rok stál Zelenka mimo mediální firmy, cestoval a začal vydávat svůj vlastní newsletter Mimo agendu.

Nejde ale o jedinou personální změnu v E15. Na konci roku 2022 odešla z E15 Kateřina Baumgartnerová, která stála u zrodu značky a posledních několik let působila jako zástupkyně šéfredaktora a vedla Magazín E15. Vedení magazínu převzal byznysový novinář Petr Weikert.

Jakub Zelenka začínal psaním na serveru Lidovky.cz, kde také získal první novinářskou cenu společně s Tomášem Málkem a Marcelem Šulkem za projekt Češi v zajetí sociálních bublin. V letech 2016-18 pracoval pro Aktuálně.cz a Hospodářské noviny. Z tohoto období si odnesl Novinářskou křepelku (2017) za pokrývání tématu dezinformací a fake news a společně s novináři Lukášem Prchalem a Nikitou Poljakovem také Novinářskou cenu v oblasti on-line žurnalistiky za grafiku věnující se fenoménu fake news s názvem Dezinformace: co pro vás znamenají lži? Od roku 2018 do začátku loňského roku se pak věnoval autorské práci v Deníku N

„Novinařina je hlavně týmová práce. Po roce, kdy jsem působil pouze na volné noze, jsem proto rád, že mám v E15 zázemí, ve kterém se bez obav mohu pouštět i do důležitých kauz,” říká k novému startu Jakub Zelenka.

„Jsem za spolupráci s Jakubem rád. Jeho zkušenosti a obsah mohou být přínosem jak pro E15, potažmo Czech News Center, tak pro naše čtenáře. Jedná se o velmi zkušeného novináře,” uvádí šéfredaktor E15 Nikita Poljakov.

E15 je ekonomický a byznysový deník, založený na konci roku 2007. Web E15.cz navštíví měsíčně přes 1,6 milionu uživatelů. Printový deník E15, jeho webové vydání a další aktivity redakce jsou součástí vydavatelského domu Czech News Center. Titul nabízí především ekonomické a byznysové zpravodajství, komentáře, analýzy a rozhovory. V letošním roce chytá novu podobu svého webu.

-mav-