Novým ambasadorem Toyoty je šermíř Choupenitch

úterý, 10. ledna 2023, 14:30 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Alexander Choupenitch bude jezdit v novém modelu Toyota Corolla Cross hybrid, na který si nechal navrhnout vlastní polep.

Alexander Choupenitch je novým ambasadorem značky Toyota, zdroj: Toyota

Alexander Choupenitch je novým ambasadorem značky Toyota, zdroj: Toyota

Český šermíř Alexander Choupenitch se stal novým ambasadorem českého zastoupení automobilky Toyota. Jezdit bude v novém modelu Toyota Corolla Cross hybrid, na který si nechal navrhnout vlastní polep.

„Marketingová spolupráce s Alexem je pro nás velmi zajímavá, protože jde o velmi komplexní osobnost. Stejně jako Toyota se nezaměřuje jen na jednu vybranou činnost. Má už za sebou velké úspěchy a věříme, že další ho ještě čekají,“ uvedl Michal Velička, šéf marketingu značky Toyota.

České zastoupení Toyoty nedávno rozšířilo tým ambasadorů o gastro scénu, cestování, přírodu a umění. Nově s Toyotou začala spolupracovat dvojice Jan a Zuzana Valentovi provozující gastro projekt Taste of Prague, který organizuje gastro výlety v Praze a na Moravě. Dalším ambasadorem je fotograf a filmař Prokop Pithart, který se věnuje objevování a ochraně přírody. Jeho fotky a videa Toyota využívá jako obsah pro svoji marketingovou komunikaci.

Toyota je také druhým rokem oficiálním partnerem divadelního souboru Cirk La Putyka. Modely Proace a Hilux soubor využívá pro všechny své cesty a zájezdy.

„Náš Team Toyota je dnes už velmi různorodý a dokážeme oslovovat různé cílové skupiny. S ambasadory připravujeme řadu originálního obsahu pro vlastní i placené marketingové kanály a sociální sítě Facebook, Instagram, YouTube a LinkedIN,“ dodává Michal Velička.

Dalšími ambasadory Teamu Toyota z oblasti sportu jsou vodní slalomář Lukáš Rohan, rychlostní kanoista Martin Fuksa, běžkyně Kristiina Mäki, para atletka ve sprintu a vrhu koulí Anna Luxová, tenistka Barbora Strýcová, oštěpařka Nikola Ogrodníková, plavkyně Barbora Seemanová, skater Maxim Habanec, moderní pětibojař David Svoboda a jeho bratr triatlonista Tomáš Svoboda.

-mav-