Polská televize zpřístupnila v DVB-T kanály přes HbbTV

neděle, 15. ledna 2023, 08:20 TV, Aktuality MediaGuru

V prostředí virtuálního červeného tlačítka jsou k dispozici nově na samostatných pozicích kanály TVP Kultura 2, TVP Historia 2 a TVP ABC 2.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Stejným způsobem jako Česká televize postupuje v případě bonusového vysílání i její polská veřejnoprávní kolegyně. V prostředí virtuálního červeného tlačítka jsou k dispozici nově na samostatných pozicích kanály TVP Kultura 2, TVP Historia 2 a TVP ABC 2.

Bonusové online programy jsou nově k dispozici jako součást veřejnoprávního DVB-T multiplexu 3, jak upozornil mimo jiné portál Satellite Charts. Divák potřebuje mít pro sledování těchto digitálních stanic přijímač s podporou HbbTV, tedy tzv. virtuálního červeného tlačítka. Lze předpokládat, že na obsah bude pravděpodobně uplatněna geoblokace, sledování tedy bude možné s velkou pravděpodobností pouze v Polsku.

Divák, který nemá přijímač připojený k internetu, případně jeho set-top box nepodporuje doplňkové služby, programové pozice naladí, na nich je však informován, že potřebuje televizor podporující HbbTV. Česká televize nabízí ve svém online archivu iVysílání zejména bonusové sportovní přenosy s označením ČT Sport plus. V minulosti pracovala stejným způsobem i se zpravodajským kanálem ČT24. K dispozici jsou online případně i další akce.

-lukpol-