„Polské iVysílání“ se přesunulo do DVB-T multiplexu 3

pondělí, 30. ledna 2023, 17:00 TV, Aktuality MediaGuru

Polská veřejnoprávní televize přesunula v uplynulých dnech svou videotéku TVP GO z experimentálního multiplexu 6 do celoplošné DVB-T sítě 3. Služba je tak nově k dispozici i pro diváky, kteří prozatím nepřešli na standard DVB-T2.

V HbbTV aplikaci TVP GO najdou diváci mimo jiné sedmidenní archiv pořadů Polské televize. Zdroj: TVP

V HbbTV aplikaci TVP GO najdou diváci mimo jiné sedmidenní archiv pořadů Polské televize. Zdroj: TVP

Službu TVP GO je možné označit jako polskou obdobu portálu iVysílání. Tamní veřejnoprávní televize v něm nabízí divákům nejen sedmidenní online archiv, ale také přehrávat právě vysílané pořady od začátku nebo se dostat k živému programu kanálu Polské televize. TVP GO se v tomto od iVysílání liší. Česká televize nabízí divákům svého videoarchivu pořady i mnoho let nazpět a vytvořila tak bezkonkurenční bezplatnou službu.

Diváci v polském příhraničí, kteří mají k tamním veřejnoprávním programům v DVB-T a DVB-T2 přístup, se musí připravit na skutečnost, že většina obsahu na platformě TVP GO bude mít pravděpodobně geoblokaci. Videotéku je tak sice možné otevřít, ale pořady nebude možné oficiální cestou přehrát. Zařazení videotéky TVP GO do multiplexu 3 souvisí s dalšími změnami, které v lednu v rámci pozemního televizního vysílání v Polsku proběhly.

-lukpol-