Programovým ředitelem Rádia Impuls se stal Jakub Urban

pondělí, 9. ledna 2023, 13:10 Aktuality, Lidé, Rádio MediaGuru

Z čela programu Rádia Impuls odešel po osmi letech František Matějíček, nahradil ho Jakub Urban.

Jakub Urban, zdroj: Rádio Impuls

Jakub Urban, zdroj: Rádio Impuls

František Matějíček, dlouholetý programový ředitel Rádia Impuls a moderátor, odešel z rádia na konci roku 2022. Od 1. ledna 2023 jej nahradil Jakub Urban, který působil na Impulsu dosud jako moderátor, a má zkušenost nejen z rádií, ale také z několika televizních projektů a marketingu.

Jakub Urban se ve světě rádií se pohybuje téměř 15 let. Moderoval v Dance radiu, má redaktorskou zkušenost z Českého rozhlasu, a dále působil v pražském rádiu City 93.7 a Oldies Rádiu. Zkušenosti ale získal také v oblasti televizní dramaturgie a scenáristiky, stál u zrodu značky Garáž.cz. Jako šéfredaktor vedl webovou redakci portálu a věnuje se také video tvorbě. V posledních letech působil také v marketingu jako head of social, copywriter a content manager.

„Mám radost, že můžu pracovat s absolutními profesionály a podílet se na směřování a vizi tak silné rozhlasové značky na trhu. Na Impulsu jsem tři roky. Atmosféra v rádiu a schopnosti celého týmu, které se podepisují pod dlouholetými úspěchy Rádia Impuls, mě přesvědčily, že chci být jejich hnacím motorem,“ řekl po svém uvedení do funkce Jakub Urban.

František Matějíček v Rádiu Impuls mnoho let nejprve moderoval, později se stal vedoucím vysíláním a zástupcem programového ředitele. Pozici ředitele programu zastával od roku 2014. Během jeho působení se stal odpolední blok s názvem Fanda a jeho česká banda nejposlouchanějším odpoledním programem v českém éteru. Na Rádiu Impuls začali pod jeho vedením moderovat i moderátoři Olga Lounová, Igor Timko, Voxel, Michal Horák, Mikolas Josef a nejnověji Jindra Polák ze skupiny Jelen. V těchto letech začalo Rádio Impuls tradici podzimních koncertů Český mejdan s Impulsem v O2 areně a Živááááků z klubu Doupě. Program rádia se pod Matějíčkovým vedením stal základním stavebním kamenem propagace těchto akcí. K programovým krokům patřilo i propojení dopravního zpravodajství Doprava 007 s aplikací Waze, díky kterému řidiči získali ještě lepší dopravní informace.

-mav-