Radiokomunikace ukončily v DVB-T2 distribuci kanálu 1+1

pátek, 20. ledna 2023, 20:35 TV, Aktuality MediaGuru

Po devíti měsících skončilo v České republice celoplošné pozemní vysílání ukrajinského kanálu 1+1.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Po devíti měsících skončilo v České republice celoplošné pozemní vysílání ukrajinského kanálu 1+1, který sloužil pro lepší integraci tamních obyvatel do společnosti. Důvodem k tomuto kroku je změna obsahu stanice.

České Radiokomunikace (ČRa) ukončily v pátek 20. ledna celoplošnou distribuci zábavního kanálu 1+1 na platformě DVB-T2. Pozemně tak už není možné tuto stanici v České republice vůbec sledovat. Program nadále pokračuje v šíření například v kabelové a internetové televizi Vodafone TV, která přebírá tento program pravděpodobně ze satelitu, kde je jeho distribuce nekódovaná a lze ji nadále v Evropě sledovat včetně České republiky.

Jak sdělil MediaGuru.cz zdroj z Českých Radiokomunikací, důvodem k vyřazení stanice je změna jejího obsahu z původně zpravodajského kanálu na zábavní. Od 24. prosince 2022 se kanál identifikuje jako 1+1 Ukrajina místo původní verze 1+1. „Na domestikovanou verzi nemá provozovatel licenci pro území Evropské unie,“ uvedl zdroj z ČRa. Program vysílal v DVB-T2 od 11. dubna loňského roku ve formátu qHD, standardní kvalitě obrazu.

-lukpol-