Rakuten TV Česko přehlíží, v Německu nabízí dalších 25 kanálů

úterý, 24. ledna 2023, 18:50 TV, Aktuality MediaGuru

Zatímco na jiných trzích se počet kanálů v nabídce Rakuten TV rozšiřuje, čeští uživatelé se musí spokojit prakticky s neměnnou programovou nabídkou.

Výběr televizních stanic zařazených do Rakuten TV v Německu. Zdroj: Rakuten Deutschland

Výběr televizních stanic zařazených do Rakuten TV v Německu. Zdroj: Rakuten Deutschland

Online služba Rakuten TV funguje stejně jako v ostatních zemích jako videopůjčovna doplněná o streaming vybraných televizních kanálů. Zatímco na jiných trzích se jejich počet rozšiřuje, čeští uživatelé se musí spokojit prakticky s neměnnou programovou nabídkou.

Významnou akvizici oznámila v uplynulých dnech japonská společnost Rakuten v sousedním Německu. Díky dohodě s mediální skupinou FUNKE se v nabídce objevilo pětadvacet nových programů. Jde mimo jiné i o relaxační hudební kanál Deluxe Lounge HD, který v minulosti působil díky operátoru Skylink i na českém trhu. Z dalších známých značek jde o Spiegel TV, Sporsdigital Fussball Free, TV Focus Reportage nebo Grjngo.

Uživatelé v České republice mají v nabídce stabilní trvalou nabídku, která se mění jen velmi zřídka – jde spíše o odebírání než přidávání kanálů. Filmové kanály zastupují Filmstream nebo Lone Star, hudební stanice Qwest nebo Stingray a zpravodajské programy Euronews, Africanews nebo Reuters. V nabídce pro český trh je například i Travelxp, který je běžně součástí nabídek několika placených služeb. Stanice vysílají ve formátu HD.

-lukpol-