Ruské programy v nabídkách O2 TV a Kuki přerušeny

středa, 4. ledna 2023, 12:45 Aktuality, TV MediaGuru

Ruské stanice TNT a Friday International zmizely z nabídky placených služeb O2 TV a Kuki.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

V nabídkách placených služeb O2 TV a Kuki byla v uplynulých dnech přerušena distribuce ruských stanic TNT a Friday International. Na obou programových pozicích je nadále k dispozici programový průvodce EPG, ale stanice nevysílá.

Ruské stanice jsou pod další vlnou omezení, které na ně uvalila Evropská unie. V minulosti zmizely z nabídek operátorů včetně těch v České republice například stanice RT (dříve Russia Today), RT Doc nebo Pervyj Kanal. To se pak týkalo i například doplňkových balíčků s ruskými programy. Jednou z mála mezinárodních ruských stanic, která odolává restrikcím Bruselu, byla TV1000 Russkoe Kino. Tento stav platí doposud.

V uplynulých dnech však zmizely z nabídek českých operátorů další ruské programy. V případě služeb O2 TV a Kuki se jedná shodně o zábavný kanál TNT, který byl k dispozici ve standardním rozlišení. Provozovatel druhé zmíněné služby pak nemá aktuálně pro zákazníky možnost šířit ani stanici Friday! International (rusky Piatnica!). Programové pozice zůstávají v tuto chvíli u operátorů aktivní, nevysílá se však na nich žádný obsah.

-lukpol-