Slovenská RTVS přestala používat označení HD

středa, 18. ledna 2023, 15:10 TV, Aktuality MediaGuru

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) upustil v uplynulých dnech od používání symbolu HD vedle log svých kanálů. Původně tento krok realizovala už dříve i Česká televize, později se k němu však na přání diváků opět vrátila.

Zdroj: RTVS

Zdroj: RTVS

Televizní diváci slovenských veřejnoprávních programů Jednotka, Dvojka, RTVS 24 a Šport už nenajdou vedle jejich loga příznak HD. Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) ho přestal v uplynulých dnech používat. Vysílatel tím dává najevo, že již vysílání v HD, respektive Full HD formátu považuje za standard. Stejně jsou na tom i slovenské komerční televize včetně skupin Markíza Slovakia nebo JOJ Media House.

V minulosti ke stejnému kroku přistoupila i Česká televize, ale později své původní rozhodnutí zrušila. Kavčí hory přestaly používat příznak HD vedle log svých programů po migraci na Full HD rozlišení, které proběhlo po ukončení přechodu na standard DVB-T2. Začátkem loňského roku se ale Česká televize opět k používání příznaku HD vedle log svých programů vrátila. Mělo se tak stát na přání jejích diváků.

-lukpol-