Spektrum Home zamíří do základních nabídek operátorů

středa, 25. ledna 2023, 11:35 TV, Aktuality MediaGuru

Lifestylová televize Spektrum Home bude k dispozici nově již v základních nabídkách placených služeb. Souvisí to se vstupem programu do bezplatného pozemního vysílání. Program začne vysílat celoplošně během několika týdnů.

Pořad Ukaž mi svou zahradu na stanici Spekttrum Home. Zdroj: AMC Networks

Pořad Ukaž mi svou zahradu na stanici Spekttrum Home. Zdroj: AMC Networks

V průběhu února nebo března se dá očekávat vstup lifestylové stanice Spektrum Home do bezplatného pozemního vysílání v České republice. Mediální regulátor (RRTV) si podle informací MediaGuru vyslechl v úterý 24. ledna na veřejném slyšení právní zástupce společnosti AMC Networks International Central Europe a s udělením licence nemá po doplňujících dotazech problém. Licence byla AMC udělena na 12 let pro šíření programu šířeného prostřednictvím vysílačů, potvrdila RRTV. 

Se vstupem stanice Spektrum Home do celoplošného DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací by mělo dojít také k zásadní změně v placených službách. Tematický program by měl být nově k dispozici v základních nabídkách operátorů. Vodafone by tak například měl tento kanál zařadit i do své DVB-T nabídky Start. V minulosti k tomuto kroku přistoupil mj. i provozovatel stanice FilmBox.

-lukpol-