Stage+ chce nabídnout to nejlepší pro milovníky klasické hudby

pátek, 20. ledna 2023, 14:25 TV, Aktuality MediaGuru

Na konci loňského roku spustila nahrávací společnost Deutsche Grammophon patřící pod Universal Music platformu Stage+.

Zdroj: Stage+

Zdroj: Stage+

O pozornost potenciálních předplatitelů se hlásí další streamingová služba. Na konci loňského roku spustila nahrávací společnost Deutsche Grammophon patřící pod Universal Music platformu Stage+. K dispozici budou i živá vystoupení.

Stage+ nabídne přenosy, obsáhlý archiv videí a nové nahrávky známých děl. Universal Music označuje novou službu jako milník v digitální distribuci klasické hudby. Publikum se má v tomto případě stát samotným středobodem dění na pódiu. Předplatitelé budou prostřednictvím široké škály obsahu – včetně exkluzivních živých premiér, přivedeni blíže než kdy předtím k seznamu světových umělců.

Připraveny jsou například dlouhé koncertní a operní programy; hudební videa; dokumentární filmy a rozhovory ze zákulisí; nové zvukové nahrávky a také alba z legendárních katalogů Deutsche Grammophon a Decca. Tato bohatá nabídka obsahu bude k dispozici v nejvyšší možné kvalitě, včetně Hi-Res a prostorového zvuku Dolby Atmos. Připravena je i podpora pro chytrá zařízení, čerstvě byla například uvolněna aplikace pro Apple TV.

Díky partnerství s předními mezinárodními operními společnostmi, orchestry, koncertními sály a festivaly bude Stage+ přinášet každý týden nová představení. Kurátorské živé přenosy a video na vyžádání budou zahrnovat také průkopnické klasické klubové večery Deutsche Grammophon po celém světě, sérii Rising Stars a vystoupení na místech světového dědictví, jako je Zakázané město, Sixtinská kaple nebo neolitická osada Carnac ve Francii.

-lukpol-