Tesco sjednocuje sekce s potravinami s blížící se expirací

čtvrtek, 26. ledna 2023, 07:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Na vybraných prodejnách Tesco sjednocuje sekce s potravinami, které se blíží expiraci.

Zdroj: Tesco

Zdroj: Tesco

Tesco na 33 vybraných prodejnách po celé České republice sjednotilo sekce s potravinami, které se blíží expiraci. Zákazníci zde najdou ovoce, zeleninu a chlazené zboží, u kterého hrozí, že by se muselo vyhodit. Napříč obchody došlo ke grafickému sjednocení těchto sekcí, aby byly zákazníkům lépe dostupné, vždy jej našli na stejném místě a mohli jednoduše využívat mimořádné slevy. 

„Zákazníci tak ušetří nejen svojí peněžence, ale také pomohou předcházet plýtvání potravinami, naším dlouhodobým cílem je, aby žádné jídlo nepřišlo zbytečně nazmar,“ říká Patrik Dojčinovič, provozní ředitel ve společnosti Tesco.

Zboží, kterému se blíží datum spotřeby, je každý den monitorováno, a to jak senzoricky přímo zaměstnanci na obchodě, tak i systémem, který na takové zboží upozorňuje. Podle toho, jak blízko je expirace, je snižována cena potravin, a to během dne od 10 % až do 75 %. Vždy se jedná o zboží, kterému ještě nevypršelo datum spotřeby či minimální trvanlivosti. Potraviny po datu minimální trvanlivosti již zákazníkům Tesco nenabízí a darují se do potravinových bank. V roce 2021 Tesco takto darovalo 1443 tun potravin lidem v nouzi, což představuje 3,4 milionu porcí jídla.

V případě, že si zákazníci tuto novinku oblíbí, plánuje Tesco nové sekce s potravinami s blížícím se datem expirace zavést v rámci celé své obchodní sítě.

-stk-