Trima News spustila na Moravě mutaci Hanácká Drbna

pátek, 13. ledna 2023, 09:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Mutace Hanácká Drbna pokrývá v síti regionálních titulů Drbny Olomoucký kraj a jeho metropoli.

Zdroj: Trima News

Zdroj: Trima News

Společnost Trima News, pod kterou spadá mediální značka Drbna, uvedla na Moravě mutaci Hanácká Drbna. Uvedla, že tímto krokem reaguje na nutnost širšího záběru a poskytování zpravodajského obsahu nejen z hanácké metropole, ale také z okresních měst. Hanáckou Drbnu povede Michal Šverdík.

„Doba covidová a následně válečná nám mnoho prostoru pro rozvoj nedávala. Tento rok bychom rádi naši pozornost postupně stočili k dalšímu rozvoji. Značku přidáním Hanácké Drbny chceme posílit a budeme sledovat, stejně jako u dalších Drben, kvalitu poskytovaného regionálního zpravodajství,” uvedl za Trima News jednatel Josef Gust.

Trima News zaznamenala v roce 2022 podle Google Analytics téměř 65 milionů návštěv, což je více než desetiprocentní meziroční nárůst. „Uvidíme, zda v kontextu změny chování technologických platforem Google a Meta směrem k vydavatelům, nastolené tempo udržíme. Na hodnocení vlivu na návštěvnost zpravodajských webů způsobeným desnippetováním výsledků vyhledávání Googlu a Facebooku je velice brzy. Management včetně redakcí však udělá maximum pro eliminaci případného poklesu návštěvnosti,” doplnil Gust.

Hanácká Drbna se tak přiřazuje k online titulům: budejckadrbna.cz, jihlavskadrbna.cz, brnenskadrbna.cz, hradeckadrbna.cz, plzenskadrbna.cz, libereckadrbna.cz, prazskadrbna.cz a karlovarskadrbna.cz. V portfoliu je také olomouckadrbna.cz, kterou připravuje společnost Mediatica na základě franšízové smlouvy s Trima News.

-mav-