Videotéka FAMU Films spustila mobilní aplikace

pondělí, 23. ledna 2023, 07:15 TV, Aktuality MediaGuru

FAMU Films uvedla aplikaci pro mobilní telefony a tablety systémů iOS a Android.

Doposud bylo možné tituly z videotéky sledovat pouze na webu. Zdroj: FAMU

Doposud bylo možné tituly z videotéky sledovat pouze na webu. Zdroj: FAMU

Rok po spuštění online videotéky FAMU Films je služba k dispozici na mobilních telefonech s operačním systémem Android a iOS. Aplikace pro Smart TV jsou spíše přáním z kategorie scifi, jejich vývoj by musel zafinancovat solventní partner.

Od spuštění VOD portálu FAMU Films uplynulo 365 dní. Na platformě fakulta jako první filmová škola v Evropě veřejnosti zpřístupnila své studentské a absolventské filmy, a to u příležitosti 75. výročí od založení školy. Za tu dobu se podařilo rozvinout VOD portál do podoby, která v tuto chvíli nabízí přes 500 filmů – od současné mladé odvážné tvorby po hodnotná díla dnes již proslulých tvůrců a tvůrkyň vzešlých z FAMU.

Nejsledovanějším filmem za posledních 12 měsíců se stal Příběh hrůzostrašné Eliz od Elišky Kováříkové a Adama Struhaly, studentů Katedry scenáristiky a dramaturgie. Podívalo se na něj 623 diváků. Velký zájem rovněž vzbudil animovaný krátký snímek Rudé boty od Anny Podskalské z Katedry animované tvorby (393) a nebo Ještě nespíš? Davida Paynea z Katedry režie (293). Nejvíce návštěv měl VOD portál v průběhu konání FAMUFestu.

FAMU Films uvedla aplikaci pro mobilní telefony a tablety systémů iOS a Android. Odteď si zájemci budou moci FAMU filmy pouštět i na mobilech a tabletech. Aplikace nabízí kompletní knihovnu filmů. V budoucnu by provozovatel online služby rád spustit i aplikace pro Smart TV, tedy takzvané chytré televizory, jejich finančně náročný vývoj by ale musel zasponzorovat potenciální partner. 

-lukpol-