Vznikla informační služba věnující se udržitelnosti ESG Radar

pátek, 20. ledna 2023, 11:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

V Česku vznikla nová informační služba ESG Radar, která se specializuje na témata udržitelnosti.

Zdroj: ESG Radar

Zdroj: ESG Radar

V Česku vznikla nová informační služba ESG Radar, která se specializuje na témata udržitelnosti. Poskytuje informace z byznysu, státních institucí i neziskových organizací a cílí na všechny, kdo potřebují mít přehled o dění v oblasti udržitelnosti u nás i ve světě.

ESG Radar přináší informace o dění v oblasti legislativy ESG, byznysu, neziskového sektoru i státní správy. Poskytuje informace formou pravidelného týdenního mailingu nebo sektorových analýz pokrývající delší časové období či určité obory.

Za ESG Radarem stojí tým Impact Metrics, Media Tenor a Ekonews. Mediatenor se dlouhodobě věnuje obsahovým analýzám médií, Impact metric a Ekonews zase udržitelnosti. „ESG je téma, které hýbe byznysem i světem legislativy. Přestože před rokem málokdo věděl co je ESG, dnes je zde naopak přemíra nejrůznějších informací. Naším cílem je proto vybrat ty relevantní, informovat stručně a srozumitelně o všech aspektech problematiky udržitelnosti, na které stojí transformace české i světové ekonomiky,“ říká Pavel Herot z Media Tenoru.

„Ohlasy z trhu nám ukázaly, že o kvalitní informace je zájem jak mezi podnikateli, kteří se s oblastí ESG teprve seznamují, neziskovkami, tak mezi profesionály v této oblasti. Pak už jsme hledali jen způsob jak informace efektivně distribuovat,“ vysvětluje Martin Klofanda z Impact Metrics.

Shrnutí nejdůležitějších zpráv týdne z domova, ze světa i z firem je distribuováno e-mailem každý pátek, jde o čtení na 5 až 10 minut. Službu si je možné po registraci vyzkoušet na měsíc zdarma. Pro neziskové organizace je služba zdarma i poté, jinak za 990 Kč měsíčně či za zvýhodněné roční předplatné.

Další službou je ESG Sektorová analýza, která shrnuje dopady ESG podle oborů. V této analýze shrnujeme vývoj veřejné debaty, regulace či analýzu konkurence. Analýza bude na kvartální bázi či ročně podle dohody. Cena je individuální.

-mav-