Zahájila streamingová služba Watch and Know zaměřená na vědu

pátek, 6. ledna 2023, 09:45 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

Bezplatná streamingová služba přináší tituly z festivalu vědecko-populárních filmů Academia Film Olomouc (AFO).

Zdroj: repro Watch nad Know

Zdroj: repro Watch nad Know

K zavedeným streamovacím platformám v České republice se přidává video platforma Watch and Know, která přináší divácky a soutěžně nejúspěšnější tituly z festivalu vědecko-populárních filmů Academia Film Olomouc (AFO).

Nová služba je určena nejen pro fanoušky dokumentů, ale i rodiny s dětmi nebo učitele, kteří by rádi doplnili výuku o snímky na probírané téma. Webový portál Watch and Know nabízí obsah zdarma, stačí se pouze registrovat na adrese watchandknow.cz.

Diváci mohou vidět například příběh Praotec kyborg neurologa a radikálního průkopníka v oblasti neurověd Phila Kennedyho, který posunul vlastní vědecký přístup zavedením implantátů do svého mozku. V nabídce je také film Sedavci režisérky E. J. Rosen, který měl na AFO světovou premiéru a stal se diváckým hitem.

„Doporučil bych snímek Pravidla Serengeti. Jedná se o fascinující příběh vědkyň a vědců, kteří svými objevy zásadně proměnili přístupy k ekologii a evoluční biologii. Dokument nás dostává na odlehlá a méně poznaná místa planety. V nabídce je také Zahrada tisíce včel. Film je vítězem ceny diváků AFO57 a jedná se o snímek, který by nevznikl bez pandemie covidu-19,“ uvedl Ondřej Kazík, hlavní dramaturg festivalu AFO.

Do budoucna chtějí autoři službu rozvíjet a doplnit filmy o výukové materiály, jako např. pracovní listy. Od ledna 2023 se na webu objeví rozhovory AFOtalks se světovými i domácími osobnostmi, které festival navštívily během posledního ročníku AFO57. K dispozici bude například povídání s historikem a filozofem vědy Peterem Galisonem, producentem Gregem Boustedem nebo neurovědcem Walterem Greenleafem.

-lukpol-