Agentura Effectix měla loni rekordní obrat 106 mil. Kč

neděle, 26. února 2023, 08:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Agentura Effectix zaznamenala v roce 2022 obrat ve výši 106 mil. korun.

Zdroj: Effectix

Zdroj: Effectix

Marketingová agentura Effectix zaznamenala v loňském roce rekordní obrat ve výši 106 mil. Kč. „Jedná se o největší obrat v historii naší firmy. Meziročně jsme rostli o více než 30 % a posilovat chceme i nadále,“ říká Dominik Kohel, CSO agentury Effectix, která na československém trhu působí od roku 2009.

Za úspěšným rokem stojí nejen rozšíření portfolia nabízených služeb, například o RTB marketing, či větší důraz na kreativu a performance, ale také personální posílení.  

V Praze a Bratislavě se v současnosti na 80 marketingových specialistů stará o více než 120 klientů, mezi nimiž nechybí ani velké tuzemské i nadnárodní firmy. „Pro spolupráci na novém projektu si nás vybrala ryze česká developerská společnost Crestyl. Uspět se nám podařilo také ve výběrovém řízení pro realitní kancelář Evropa,“ vyjmenovává Dominik Kohel. Zařadit k nim lze také prodloužení spolupráce s UniCredit Bank v rámci České republiky i Slovenska, se slovenským Decathlonem i rozšíření aktivit o performance pro pojišťovnu Kooperativa, jež Effectixu v uplynulých letech svěřila SEO správu a dohled nad implementací nového webu v kooperaci s agenturou FG Forrest. Dále agentura pracuje dlouhodobě pro prodejce bazénů Albixon, e-shop s pracovními oděvy Ardon či elektrotechnický velkoobchod Elfetex.

Agentura staví na konceptu svobodné firmy, jímž oslovuje nové zaměstnance. Jen za loňský rok jich přibylo více než 40 a kromě moderního zázemí kanceláří v pražském Karlíně a v centru Bratislavy mohou využívat z řady benefitů v podobě remote worku, výměnných zahraničních stáží či neomezeného placeného volna. 

„Minulý rok jsme vykopli experiment s neomezeným placeným volnem. Na konci roku jsme tento pokus vyhodnotili a já ho považuji za jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsme v rámci naší čtrnáctileté historie udělali,“ potvrzuje CEO a spolumajitel firmy, Karol Veleba, podle kterého přínosy podobných kroků vnímají postupně i samotní klienti: „90 % našich klientů, u nichž se nám podařilo obnovit spolupráci, jsme čísly i přístupem přesvědčili, že koncept neomezeného volna funguje a je obrovským přínosem pro obě strany,“ popisuje Karol Veleba a dodává, že bez velké osobní zodpovědnosti každého jednotlivce by se to neobešlo. „Právě skutečnost, že máme lidi odpočaté, že jsou sami motivovaní, je pro naše klienty obrovským benefitem. Jelikož mají partnery, kteří jsou zapálení a odvádějí pro ně více práce, protože prostě chtějí, nikoliv že musí,“ dodává.   

Růst chce Effectix také v letošním roce – personálně i výsledkově. Pomoci mu v tom má především cílení na oblasti, které budou podle Karola Veleby v online marketingu sehrávat stále důležitější roli. „Rozvíjíme automatizaci, datovou analytiku, brandové strategie a jejich vyhodnocování. Investovat chceme také do využití umělé inteligence – chceme najmout specialisty, kteří budou zkoumat možnosti využití AI pro zefektivnění našich interních procesů. Abychom byli v každém momentu schopní našim klientům ještě lépe reflektovat, jaké aktivity pro ně děláme a co jim přinášíme – na takový přístup bude trh čím dál citlivější. Je to cesta, kterou chceme jít,“ komentuje.   

-stk-