Apple TV+ začne vysílat v Česku fotbalové přenosy

čtvrtek, 2. února 2023, 11:45 TV, Aktuality MediaGuru

Historicky poprvé se v České republice začnou objevovat na streamingové platformě Apple TV+ sportovní přenosy.

Vysíláním americké a kanadské ligy MLS vstupuje Apple TV+ na pole sportovních vysílacích práv. Zdroj: Apple

Vysíláním americké a kanadské ligy MLS vstupuje Apple TV+ na pole sportovních vysílacích práv. Zdroj: Apple

Historicky poprvé se v České republice začnou objevovat na streamingové platformě Apple TV+ sportovní přenosy. Loni v listopadu uzavřel Apple dohodu s americkou (a kanadskou) Major Soccer League, která se objevila nyní jako nový kanál i pro náš region.

Americká a kanadská Major Soccer League bude k dispozici na Apple TV+ od 25. února, odpovídající sekce s bohatou nabídkou obsahu a shrnutím uplynulé sezóny 2022 je k dispozici již nyní. Měsíční předplatné vyjde na 429 korun, roční pak na 2790 korun. Předplatitelé Apple TV+ budou mít službu levnější. Zvýhodněné roční předplatné vyjde na 1990 korun, měsíční na 349 korun.

MLS Season Pass bude obsahovat každý živý zápas základní sezóny MLS, celé play-off a Ligový pohár. Ke sportovním přenosům budou moci fanoušci americké fotbalové ligy přistupovat prostřednictvím Smart TV, streamovacích zařízení, multimediálních center a herních konzolí nebo na webu tv.apple.com. Spuštění MLS Season Pass znamená oficiální zahájení desetiletého partnerství mezi MLS a Apple.

Ukázka prostředí MLS Season Pass v Apple TV

Ukázka prostředí MLS Season Pass v Apple TV

Další nevýhodou sportovních přenosů z MLS na Apple TV+ je nejen jejich vysoká cena, ale také absence lokalizace. Apple již loni v listopadu informoval, že je bude vysílat pouze v angličtině nebo španělštině. Zdarma je možné v tuto chvíli sledovat například Shrnutí sezóny MLS 2022, kde jsou dále k dispozici pořady jako The Ritual, Playoff Moments, Player Profiles, Iconic Players, Drone Tour a The Movement. Obrazová kvalita je HD nebo UHD.

-lukpol-