Bageterie Boulevard připravila retro Chef menu z 60. let

pondělí, 20. února 2023, 06:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

Bageterie Boulevard se v nové edici Chef Menu vrací do 60. let minulého století. Připravil jej Jiří Eichner.

Zdroj: Bageterie Boulevard

Zdroj: Bageterie Boulevard

Řetězec Bageterie Boulevard představil nové Chef Menu, tentokrát na téma retro. Připravil jej Jiří Eichner, který se při jeho tvorbě inspiroval šedesátými a sedmdesátými léty minulého století.

„V Bageterii Boulevard prostřednictvím Chef menu a spolupráce s předními šéfkuchaři představujeme zejména kuchyni jednotlivých evropských regionů. Tentokrát jsme se ale rozhodli cestovat v čase a s panem Eicherem se vrátit do barevných šedesátých let,“ říká Pavel Cón, manažer vývoje Bageterie Boulevard.

Šéfkuchař Jiří Eichner, jenž v kuchyni strávil více než 60 let, vymyslel pro Bageterie Boulevard 12 receptur inspirovaných kuchyní dávno minulých let. Po degustaci a hodnocení každé z baget, kdy je posuzována nejen chuť, ale i vizuální stránka a zvládnutí profesionální přípravy při rychlém servisu, byly vybrány dvě receptury. První bageta je s trhaným pečeným vepřovým kolínkem, doplněným hráškovým dresinkem, marinovanou ředkvičkou, rukolou a škvarkovým crumble. Druhá nabízí pošírovaná kuřecí prsa s nakládaným zeleninovým julienne, klasickou holandskou omáčkou mousseline, baby špenátem a dresinkem.

„S recepty jsem se vrátil do šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Prošel jsem si toto období a staré kuchařské knihy, mile zavzpomínal. Společně s bageterií jsme nakonec vybrali receptury, které určitě osloví nejen pamětníky tehdejší kuchyně,“ dodává Jiří Eichner, jenž stojí v čele sekce Stará garda Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

-stk-