BBC News odstartuje na jaře, spojí dva zpravodajské kanály

středa, 8. února 2023, 09:10 TV, Aktuality MediaGuru

Britská veřejnoprávní instituce BBC na konci minulého týdne odhalila další detaily týkající se jejího zpravodajského kanálu BBC News.

Hlavní tváře budoucí zpravodajské televize BBC News. Zdroj: BBC

Hlavní tváře budoucí zpravodajské televize BBC News. Zdroj: BBC

BBC News spojí doposud dvě samostatně stojící stanice – britské BBC News a mezinárodní BBC World News. V plánu je tuto stanici spustit v blízké době, konkrétně na jaře letošního roku. BBC News se bude vysílat jak ve Spojeném království, tak po celém světě, s reklamou však pouze mimo Velkou Britábii. Kanál bude ukotven během dne a večera z Londýna, z Washingtonu a Singapuru pak přes noc. Změnu zaznamenají pochopitelně i všichni čeští diváci, kteří mají tuto stanici možnost sledovat v placených službách, případně volně na satelitu.

BBC News bude jediným zpravodajským kanálem, který se rozdělí do dvou samostatných proudů, takže stejně jako nyní v některých chvílích uvidí diváci ve Spojeném království vyhrazený výstup pro tamní trh a jindy pro změnu všichni diváci dostanou stejný obsah. „Vždy budeme reagovat na nejnovější a nové zprávy ve Spojeném království pro naše domácí publikum,“ uvedla BBC. Sloučení obou programů má ekonomické důvody.

-lukpol-