ČRo vysílá Rádio Praha nově i ve dvou dálničních tunelech

pátek, 3. února 2023, 11:10 Rádio, Aktuality MediaGuru

Stanice Rádio Praha, dříve Rádio DAB Praha, je k dispozici nově nejen na analogovém kmitočtu 107,1 FM, ale také ve dvou dálničních tunelech úseku D0.

Český rozhlas si od pokrytí tunelů FM signálem slibuje zajištění bezpečnosti silničního provozu.

Český rozhlas si od pokrytí tunelů FM signálem slibuje zajištění bezpečnosti silničního provozu.

Stanice Rádio Praha, dříve Rádio DAB Praha, je k dispozici nově nejen na analogovém kmitočtu 107,1 FM, ale od 24. ledna také ve dvou dálničních tunelech úseku D0, a to konkrétně Praha – Cholupice a Lohkov.

Vstup Rádia Praha do prostředí dálničních tunelů navazuje na aktivitu Českého rozhlasu z konce června loňského roku, kdy stejnou cestou začal šířit i stanice Radiožurnál, Plus a Dvojka. Ty jsou k dispozici v celkem pěti dálničních tunelech – kromě úseku D0 také v tunelu Libouchec a tunelu Panenská, které jsou součástí dálnice D8, v tunelu Klimkovice, jenž je součástí dálnice D1 a v Královopolském tunelu (Brno – Velký městský okruh).

„Spuštění vysílání v dopravních tunelech umožní posluchačům, kteří cestují automobilem, nepřerušovaný poslech našich stanic. Velkým přínosem je, že posluchači budou díky dopravnímu zpravodajství moci též nepřerušeně sledovat dopravní situaci, což přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu,“ komentoval tento krok loni v červnu ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka. Stanice je také součástí sítě ČRo DAB+.

-lukpol-