Do celoplošného DVB-T2 vstupuje Spektrum Home

úterý, 28. února 2023, 16:05 TV, Aktuality MediaGuru

Nabídka celoplošného digitálního televizního vysílání ve standardu DVB-T2 se od středy 1. března rozšiřuje o lifestylovou stanici Spektrum Home.

Svým zaměřením prakticky nebude mít program na trhu neplacené televize konkurenci. Zdroj: AMC Networks

Svým zaměřením prakticky nebude mít program na trhu neplacené televize konkurenci. Zdroj: AMC Networks

Česká republika následuje v tomto směru Maďarsko, kde již AMC program Spektrum Home bezplatně vysílá.

Diváci, kteří si v posledních měsících prolaďovali pozemní multiplexy, nemusí novou stanici znovu skenovat. Spektrum Home se má objevit od 1. března na programové pozici Test 3. „Do celoplošné DVB-T2 sítě 23 jsme zařadili novou testovací pozici Test 4. Důvodem je obsazení Test 3 AMC stanicí Spektrum Home od 1.3. a zájmem o vysílání ze strany dalších subjektů,“ uvedl 20. února ředitel regulace Českých Radiokomunikací Marcel Procházka.

Procházka uvedl, že zařazení testovacích pozic do multiplexu operátora umožní do budoucna snazší vstup případným novým hráčům na trh, protože diváci už budou mít programovou předvolbu daného kanálu připravenou. V zájmu telekomunikační firmy pochopitelně je snažit se vyvolat zájem o pozemní vysílání a přilákat tak případně i nové klienty, zároveň se ale jedná dlouhodobě o nejdražší distribuční platformu na straně televizí.

-lukpol-