Komunikace značky Puma připomíná 75 let její existence

čtvrtek, 23. února 2023, 16:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Puma letos oslaví své 75. výročí od založení. Po celý rok si bude připomínat milníky své historie.

Zdroj: Puma

Zdroj: Puma

Letos oslaví Puma 75 let od svého založení. Po celý rok si bude připomínat milníky své historie, jež jako značka v oblasti sportu, kultury a inovací zanechala. Všechny akce se ponesou v duchu mantry „Forever Faster“.

Ve sportu si vzpomene na úspěšné sportovce, které produkty Puma používali, jako jsou Usain Bolt, Merlene Otteyová, Shericka Jacksonová, Heike Drechslerová, Boris Becker, Diego Maradona nebo Pelé. Zároveň se ohlídne i za svou stopou v kultuře, kde si její boty Suede v 80. letech oblíbili tanečníci breakdance i hiphopoví umělci, spolupracovala s Rihannou, Jil Sander nebo Alexandrem McQueenem.

Další oblasti, kterou bude Puma letos připomínat, jsou inovace v oblasti designu, kam patří například  první kopačky se šroubovacími kolíky vyvinuté v roce 1952, tretry s kartáčem z roku 1968 či tenisky RS-Computer z roku 1986. Do historie se zapsala i sportovní obuv Disc bez šněrování či atletické tretry Puma Faster+, se kterými Karsten Warholm překonal světový rekord v překážkovém běhu na 400 metrů na letních olympijských hrách v Tokiu.

 

„Zakladatel společnosti Puma Rudolf Dassler hovořil o tom, že svým sportovcům dodává hbitost a výkonnost šelmy. Dnes tento přístup nazýváme ‚Forever Faster’," řekl Adam Petrick, ředitel značky Puma.

První akce k příležitosti 75. výročí se uskuteční na začátku sezóny Formule 1 v roce 2023 v Bahrajnu a připomene historii značky v motoristickém sportu.

-stk-