Livesport kupuje eFotbal.cz, plánuje další investice

čtvrtek, 16. února 2023, 17:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Livesport rozšiřuje své portfolio sportovních webů o eFotbal.cz, do fotbalu plánuje dále investovat.

Zdroj: eFotbal.cz

Zdroj: eFotbal.cz

Česká společnost Livesport koupila fotbalový server eFotbal.cz provozovaný vydavatelstvím New Way Media, který podle měření Netmonitoru navštěvovaly v roce 2022 průměrně stovky tisíc lidí měsíčně.

Akvizice webu eFotbal.cz je první mediální investicí Livesportu od loňského srpna, kdy česká technologická firma spustila na své globální vlajkové lodi plnohodnotné sportovní zpravodajství. I díky němu zaznamenala během loňského listopadu rekordních 116 milionů uživatelů z celého světa.

„Livesport má sice výsledky z téměř 40 sportů a víc než dvacet jich pokrýváme zpravodajstvím, ale čísla mluví jasně. Sportem číslo jedna zůstává jednoznačně fotbal, který celosvětově sledují zhruba dvě třetiny našich uživatelů. Proto se teď chceme zaměřit hlavně na něj a podpořit tím náš růst. To zahrnuje také akvizice úspěšných fotbalových projektů, mezi něž eFotbal.cz v českém prostředí rozhodně patří,“ říká šéf digitálního obsahu v Livesportu Alan Záruba.

„Podobné příležitosti teď zároveň hledáme i v dalších zemích, kde má naše sportovní zpravodajství velký potenciál. Na desítkách trhů začínáme oslovovat nové skupiny fanoušků, kterým chceme doplnit naše sportovní výsledky kontextuálním zpravodajstvím. Chceme se zaměřit na datové analýzy a speciální predikce na špičkové profesionální úrovni. Zároveň umíme díky vyspělé automatizaci sdílet takový obsah rychle mezi redakcemi v jednotlivých zemích,“ vysvětluje Záruba.

Nově zakoupený eFotbal.cz není jediným fotbalovým projektem Livesportu. Společnost patřící Martinu Hájkovi a Jiřímu Marešovi má už od roku 2006 v portfoliu web Eurofotbal.

„Propojování obsahu je pro nás klíčové a díky eFotbalu i Eurofotbalu jsme si už mohli vyzkoušet, že ho dokážeme sdílet efektivně. V našem ekosystému mají své důležité místo jak Livesport Zprávy, respektive globální Flashscore News, tak specializované weby. Proto jsme v uplynulých měsících věnovali hodně času a energie redesignu Eurofotbalu, jehož novou, moderní podobu jsme představili tento týden,“ přibližuje Alan Záruba.

Důraz na fotbal se projeví i ve zpravodajství, na nových funkcích ve výsledkové části, které budou představeny v dohledné době, ale třeba i na nové dekoraci pořadu Tiki-Taka, který O2 TV Sport natáčí v našem sídle Aspira Business Centre. „Ve spolupráci se světoznámým rakouským studiem Veech & Veech jsme připravili novou multifunkční dekoraci, kterou lze využít v různých modifikacích jak pro natáčení sportovních pořadů, tak i pro magazíny a exkluzivní rozhovory, které doplní náš sportovně zpravodajský servis,“ doplňuje Záruba. 

-stk-