Maďarská televize Story 4 expandovala do Česka, je lokalizovaná

úterý, 7. února 2023, 15:25 TV, Aktuality MediaGuru

Po přibližně roční přípravě expandoval provozovatel rodinného kanálu Story 4 do Česka. Stanice vysílá v češtině.

Z vysílání lokalizované verze kanálu Story 4. Repro: Story 4

Z vysílání lokalizované verze kanálu Story 4. Repro: Story 4

Stanice Story 4 je k dispozici v lokalizované podobě v nabídce satelitní televize Skylink. Operátor nemá na program exkluzivitu, teoreticky se tedy může objevit i v dalších službách.

Od úterý 7. února byl do programové nabídky satelitní televize Skylink zařazen maďarský program Story 4 ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). „Provozovatel stanice měl velký zájem vysílat na našem trhu, takže jsme se dohodli na distribuci,“ uvedl pro MediaGuru.cz Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, která je v České republice a na Slovensku součástí francouzské skupiny Canal+. Story 4 je v rámci expanze k dispozici v českém jazyce.

Stanice se zaměřuje především na rodinný obsah a pořady pro ženy. Nabízí seriály, reality show a lehké krimisérie. Skylink zařazuje program Story 4 HD do základního balíčku Digital, takže k němu budou mít přístup všichni klienti operátora se satelitní parabolou. Majitelům přijímačů z funkcí FastScan najdou novou stanici na programové předvolbě 68, ostatní si musí program na svém přijímači přiladit manuálně.

Parametry příjmu:  Astra 3B (23,5 stupně východně), 12109/H, SR 29900, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK

-lukpol-