McDonald’s kampaní propaguje „trochu jiného Big Maca"

pátek, 10. února 2023, 06:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

McDonald’s se v zimní kampani ptá „Je to ještě Big Mac?“. Komunikuje tak Big Mac s „trochu jinou recepturou".

Zdroj: FB McDonald's

Zdroj: FB McDonald's

McDonald’s spustil koncem ledna kampaň s názvem Je to ještě Big Mac?“. Komunikuje tím nabídku svého produktu s „trochou jinou recepturou" a dalšími ingrediencemi, například se slaninou či rajčetem, a ptá se, zda je to ještě Big Mac, nebo už nový produkt. 

„Chceme rozproudit debatu a nechat lidem prostor pro vyjádření svého názoru, ať oni jsou ti, kdo rozhodnou,“ vysvětluje Jana Kloudová, Marketing Supervisor společnosti McDonald’s ČR, s tím, že primárně kampaň cílí na širokou veřejnost, na stávající i potenciální zákazníky. 

Kampaň byla 25. ledna odstartována na pobočkách v České republice a na Slovensku, 31. ledna k ní přibyl televizní spot. Její součástí je také sponzoring, outdoor a komunikace v online prostředí. Ve venkovním prostoru využívá billboardy, CLV, ale také balustrády a celopolepy vybraných pražských tramvajových zastávek, konkrétně na I.P. Pavlova a Florenci. Na internetu běží v rámci RTB formátů, bannerů, videí a na sociálních sítích. K vidění bude až do konce března.

Kampaň je adaptací zahraničního spotu s důrazem na kulturní relevanci a lokální marketing. O kreativní zpracování se postarala reklamní agentura DDB. Režie se ujal Jan Švejkar. Produkci zajistila společnost Creative Embassy.

-stk-