Médea splatila dlužné částky, narovnala spor s Knowlimits

úterý, 28. února 2023, 19:45 Reklama , Aktualizováno MediaGuru

Médea uhradila dlužné částky vůči subjektům, které navrhly zahájit insolvenční řízení. Cinema City po uhrazení pohledávky vzala svůj návrh zpět. Narovnány byly i spory mezi Médeou a Knowlimits.

Jaromír Soukup, zdroj: TV Barrandov

Jaromír Soukup, zdroj: TV Barrandov

Společnost Médea splatila své dlužné částky vůči subjektům, které navrhly zahájit insolvenční řízení. Jak uvedla v dokumentaci po Městský soud v Praze, částky ve výši 1,99 mil. Kč pro Cinema City Czech, 895 580 Kč pro Cinexpress a 641 585 Kč pro Knowlimits Group uhradila v pátek 24. února 2023.

„Tvrzený úpadce tak uzavírá, že podle jeho názoru jsou splněny podmínky pro zastavení insolvenčního řízení," stojí ve vyjádření právního zástupce společnosti Médea.

Společnost Cinema City Czech pak vzala zpět svůj návrh na zahájení insolvenčního řízení, a to z toho důvodu, že její pohledávka byla uhrazena.

Na začátku tohoto týdne ale přibyly dvě nové pohledávky, a to od subjektů Media One v celkové výši 356 tis. Kč a W & P Euronova ve výši 229 tis. Kč.

Společnosti Médea a Knowlimits pak ve společném úterním tiskovém oznámení uvedly, že Knowlimits Group, Médea a Barrandov Televizní studio uzavřely dohodu o vypořádání vzájemných práv a povinností, kterou narovnaly veškeré vzájemné spory. „V rámci narovnání obchodních vztahů vzala společnost Knowlimits Group také zpět insolvenční návrh podaný proti společnosti Médea," stojí v prohlášení podepsaném Jaromírem Soukupem (Médea, Barrandov TS) a Rudolfem Mihlem (Knowlimits).

Na webových stránkách společností Médea a Barrandov TS se zároveň objevila omluva, v níž se Barrandov TS a Médea omlouvají společnosti Knowlimits za svá předchozí hanlivá tvrzení týkající se podnikání společnosti Knowlimits Group a jejich akcionářů. „Televizní studio ani společnost Médea nemají důkazy o žádném nekalém jednání společnosti Knowlimits Group či jejich akcionářů," uvádějí v textu omluvy.

-mav-

Aktualizováno o společné tiskové oznámení Médey a Knowlimits a omluvu Médey a Barrandov TS, titulek jsme upravili.

Médea čelí insolvenčnímu řízení, návrh podaly tři mediální firmy

úterý 21. února 2023