Na jaře otevře v Česku svou prodejnu Victoria’s Secret

čtvrtek, 2. února 2023, 07:15 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Na český trh plánuje vstup americká značka Victoria’s Secret. V květnu zde otevře svou prodejnu.

Zdroj: FB Victoria's Secret

Zdroj: FB Victoria's Secret

Letos vstoupí na český trh americká značka spodního prádla Victoria’s Secret. Produkty největšího amerického prodejce spodního prádla s více než tisíci obchodů po celém světě bylo dosud možné zakoupit jen v tranzitní části letiště Václava Havla. V květnu se otevře její první značkový obchod v pražském nákupním centru Westfield Chodov. 

„Značka Victoria‘s Secret je celosvětově velice úspěšná z mnoha důvodů, mimo jiné proto, že nabízí sofistikovaný, stále inovovaný, trendy a vysoce módní produkt a design za dostupnou cenu, ve velice atraktivním prostředí. Produkty jsou pro zákaznice nejen krásné, ale také funkční, což z nich činí velice žádané zboží. Značku navíc provází inspirativní design prodejen a silný příběh produktů podporovaný světově známými módními přehlídkami, které patří k nejvíce sledovaným a sdíleným na sociálních sítích. Její obchody mají velice vysokou návštěvnost, jsou velmi fotogenické a sdílené („instagrammable“), přitahují hodně pozornosti,“ přibližuje značku Jan Kotrbáček ze společnosti Cushman & Wakefield. 

V poslední dekádě na český trh vstoupilo několik desítek amerických značek, často z odvětví módy, ale i dalších segmentů. K těm nejzásadnějším patří Gap, Foot Locker, Polo Ralph Lauren, Skechers, Steve Madden, Tiffany & Co., Yankee Candle či Under Armour. Mezi nejpopulárnější americké značky, které na českém trhu dlouhodobě figurují, patří Nike, Levi’s, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Adidas či Calvin Klein. Většina z nich svou vlajkovou prodejnu na českém trhu umístila do pražské ulice Na Příkopě, nejnavštěvovanější nákupní třídy v regionu střední a východní Evropy. Ta se z hlediska výše nájmu řadí k nejdražším nákupním třídám v Česku i v CEE – dlouhé roky na první pozici, letos na druhou za Pařížskou.

Daří se i americkým značkám restaurací. Své pobočky zde mají například KFC, Burger King, McDonald’s, Domino’s, Pizza Hut, pekařství Cinnabon a letos do ČR přijde i prodejce smažených kuřecích pochoutek Popeyes. 

Do Česka míří značky Popeyes, Rossopomodoro či Signorvino

pátek 6. ledna 2023

Jen málo amerických značek se na českém trhu neudrželo. Odešel z něj například prodejce oděvů Forever 21, který se před pěti lety globálně dostal do finančních potíží, uzavřel až třetinu svých prodejen ve 40 zemích a nyní se soustředí na profitabilní prodejny v USA a online prodej. 

-stk-